2 kg. kefal balığı5 yemek kaşığı Orkide zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 adet havuç
4 adet patates
2 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
Kefal buğulama için ilk olarak kefal balığını dilimleyelim. Dilimleri yıkayıp süzgeçte suyunu süzelim. Kefal dilimlerini fırın tepsisine dizip, 185 dereceli fırında ısıtalım. Kuru soğanı doğrayalım, sarımsakları ayıklayıp kıyalım, domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Havucun kabuğunu kazıyıp kuşbaşı olarak keselim. Patatesleri soyup doğrayalım. Yayvan bir tavada zeytinyağını kızdırıp içine kuru soğanı ve sarımsakları ilave edip pembeleşinceye kadar kavuralım. Daha sonra patates ve havuçları ilave edip kavurmaya devam edelim. İçine limon suyu ve defne yapraklarını ekleyerek pişirmeye devam edelim. En son domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyip bir taşım pişirdikten sonra balıkların üzerine dökelim. Balıkların üzerini geçecek kadar su ilave ettikten sonra fırında pişmeye bırakalım. Daha sonra üzerine kıyılmış dereotu serpip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Vişneli ekmek tatlısı
6 dilim kalın tost ekmeği
75 g Orkide margarin
600 g dondurulmuş vişne
2 su bardağı şeker
100 g kaymak
Nane yaprağı
Tost ekmeklerinin kenarlarını keserek fırında kızartın. Altlarına ve üstlerine tereyağı sürün. Vişneleri ayıklayıp yıkayın, daha sonra çekirdeklerini çıkartın ve vişne suyunu bir kapta toplayın. Süslemek için 12 adet vişneyi bir kenara ayırın. Vişne suyunun içine 3 bardak su ve toz şekeri ekleyip kaynatın. Ardından vişneleri de ekleyip birkaç dakika daha kaynatmaya devam edin. Daha sonra soğumaya bırakın. Isıya dayanıklı bir kabın içerisine 3 dilim kızarmış ve yağlanmış ekmeği dizin. Önce hazırlamış olduğunuz vişneli şerbetin suyunun yarısını daha sonra da tanelerinin hepsini ekmeklerin üzerine bölüştürün. Diğer ekmekleri de üzerlerine yerleştirip kalan şerbet suyunu dökün. Kabınızın ağzını bir folyo ile kapatıp 5 dakika kısık ateşte veya fırında tatlıyı kaynatın. Ekmeklerin, vişne suyunu iyice çekmesini ve soğumasını bekleyin. Vişneli ekmek tatlınızı arzu ettiğiniz biçimde kesip üzerine kaymak koyup, ayırmış olduğunuz vişne taneleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
