Yarım kilogram yufka1 adet soğan
4 çorba kaşığı Orkide margarin
200 gram kıyma
100 gram mantar
2 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 adet yumurtanın sarısı
Sebzeli gül böreği için ilk olarak soğanı ince ince kıyıp, margarinle birlikte kavuralım. Üzerine kıymayı ekleyip, birkaç dakika daha kavuralım. Mantarları temizleyip ince ince kıyıp, kavrulmakta olan kıymalı harca ilave edelim. Mantarlar pişene kadar da kavurmaya devam edelim. Daha sonra ocaktan indirelim. Öte yandan ayrı bir kapta havucu rendeleyip birkaç dakika haşlayalım. Haşlanmış bezelye ve havucu da kıymalı, mantarlı karışıma katıp iyice karıştıralım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştıralım. Yufkaları üst üste koyup dörde bölelim. Büyük üçgen şeklinde kesilmiş yufkanın ortasına, 2 çorba kaşığı sebzeli harçtan koyalım. Elimizle yufkayı büzüştürerek bir araya toplayalım. Yufkanın bir ucunu etrafına dolayıp gül şekli verelim ve yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerlerine 1 adet yumurta sarısını sürelim. Orta ısılı fırında, yufkalar pembeleşinceye kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Vişneli sütlaç
1 bardak su
1 buçuk bardak Amerikan pirinci
1 buçuk bardak süt
Yarım bardak şeker
2 büyük yumurta
1 büyük yumurta sarısı
1 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Bir tutam tuz
Bir bardak çekirdeksiz vişne
Bir tutam Hindistan cevizi
Vişneli sütlaç için öncelikle orta büyüklükteki bir tencereye su ve pirinci koyun. 20 dakika boyunca suyu çekilene ve pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Ardından kapağını açın ve soğutun. Fırının ortasına ızgarayı koyup 180 derecede ısıtın. 6 ya da 8 adet sufle kabını yağlayın. Derin fırın tepsisinin içine yerleştirin. Sütü ve diğer malzemeleri bir tencerede karıştırın. Vişneyi ve 1 buçuk bardak pişmiş pirinci de ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra sufle kaplarına paylaştırın. Tepsinin içine sufle kaplarının içine girmeyecek kadar su doldurun. Puding kabarıp kenarlarda kahverengileşinceye kadar (yaklaşık bir buçuk saat) kadar pişirin. Daha sonra kapları sudan çıkarın. En az 15 dakika soğuttuktan sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın. Afiyet olsun.
