• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Hünkar bohçası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11 Eylül 2011
3 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
8 adet mantar
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ (ilaveten)
3 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber, kekik

Hünkar bohçası için önce tencereye sıvı yağı koyalım. Küçük küçük doğranmış soğanları pembeleştirelim. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavaya koyalım. Etler renk değiştirip, yumuşayana dek pişirelim. Ardından biberleri ve uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyelim. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp, mantarlar suyunu çekene dek kavuralım. Domatesleri rendeleyip, ilave edelim. Bir dakika sonra salçayı ekleyelim. Birkaç kez karıştırıp, etin üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edelim. Tuz, karabiber ve arzuya göre kekik ekleyip pişirelim. Tencereyi ateşten alalım. Etli sebzeli karışımı delikli kepçe ile tencereden alalım. Sebze ve piliçli karışımın suyunu iyice süzdürerek bir tabağa alalım. Dereotunu ince ince kıyarak ekleyelim. 3 yufkayı, aralarına 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve su serperek üst üste serelim. Büyük yuvarlak bir tabak yardımı ile yufkadan yuvarlak parçalar keselim. Yuvarlak parçaları bir kaseye ya da tek kişilik güvece yerleştirelim. Yufkanın kenarlarını dışa sarkıtalım. Yufkaların içine hazırladığımız tavuklu harcı yerleştirelim. Yufkayı bohça katlar gibi katlayalım. Kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Haşhaşlı dolama


Hamur için:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Tuz
İç harcı için:
2 patates
1 su bardağı haşlanmış mercimek
50 g beyaz peynir
Tuz, karabiber

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Peyniri ufalayın. Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın. Unu hamur yoğurma kabına alın. Yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan 6 beze hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Bir kapta haşhaşı sıvı yağla karıştırın. Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.