• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Yanardağ köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09 Eylül 2011
500 gram kıyma
1 su bardağı irmik
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı biber, karabiber, tuz
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı kaşar peyniri
2 adet patates
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
Sos için:
1 çorba kaşığı orkide margarin
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sirke

Yanardağ köftesi için ilk olarak köfteyi hazırlayalım. Geniş bir kabın içinde kıymayı, irmiği, yumurtayı, kabartma tozunu ve tuzu karıştırıp iyice yoğurarak hamur kıvamına getirelim. Bunun yarısını fırın tepsisine yayalım. Önceden haşladığımız patatesleri küp biçiminde doğrayalım. 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynirini kırmızı biberle karıştıralım. Fırın tepsisine, yağladığımız kıymalı karışımın üzerine koyalım. En üstü, artan kıymalı karışımla kapatalım ve yarım çay bardağı sıvı yağla yağlayalım. Önceden 180 derece sıcaklığa ayarladığımız fırında kıyma kızarana dek pişirelim. Başka bir tencerede sos için margarini eritelim, unu azar azar ilave edip kavuralım. Bir çorba kaşığı salça ve 1 su bardağı et suyunu ekleyelim. Dövülmüş 2 diş sarımsağı da tencereye alıp boza kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra, 2 çorba kaşığı sirke ilave edip köftenin üzerine dökerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Tavuklu börek


6 adet yufka
1 su bardağı pirinç
Yarım paketten biraz fazla Orkide margarin
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 tavuk göğsü
Tuz, karabiber

Tavuklu börek için ilk olarak tavuk göğsünü haşlayıp kemiklerinden ayırın. Tavuk etini küçük küçük doğrayıp bekletin. Pirinci yarı yarıya haşlayın. Sulu kalmışsa suyunu süzerek tavuk etine ilave edin. Tuzunu, biberini ayarlayıp harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayarak kenarlarını dışarı taşırın. Margarini eritip süt, yoğurt ve bir yumurtayı ilave ederek karıştırın. Yufkaların aralarına bu harçtan eşit miktarda gezdirip, üç yufkayı buruşturarak üst üste serin. Üçüncü yufkanın üzerine de bu harçtan gezdirip, tavuklu harcı yayın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde tepsiye alın. Yufkaları kare dilimler halinde keserek kalan harcı üzerlerine gezdirin. Bir yumurtayı kırıp çırparak yufkaların üzerine serpin ve 200 dereceli fırında pişirip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.