3 adet patlıcan 1 çorba kaşığı sirke
Tuz, karabiber
5 adet tavuk bifteği
1 adet soğan
1 çay kaşığı köri
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım demet maydanoz, kürdan
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Sos için:
2 adet domates
1 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 çorba kaşığı soya sosu
Karabiber, kekik, alüminyum folyo
Tavuklu patlıcan kebabı için ilk olarak patlıcanları alacalı olarak soyup, her birini uzunlamasına dört dilime bölelim. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suda bekletelim. Diğer yandan, dövülmüş tavuk bifteklerini patlıcan uzunluğunda ve patlıcan genişliğinde keselim. Soğanı rendeleyelim. Tuz, karabiber, köri ve sıvı yağı karıştırıp, kesilen tavukların üzerine ince bir tabaka şeklinde yayıp bekletelim. Daha sonra tuzlu suya bıraktığımız patlıcanları süzüp, kurulayalım. Ardından kızgın yağda hafifçe kızartalım. Tavadan aldıktan sonra bir peçetenin üzerine çıkararak fazla yağını süzelim. Kızarmış ve yağı süzülmüş patlıcanların üzerine, hazırladığımız tavukları alalım ve üstüne ince kıyılmış maydanoz serpelim. Patlıcanları rulo yapıp, kürdanla tutturarak bir tepsiye dizelim. Ayrı bir kaseye domatesleri rendeleyelim. Sarımsağı ezip, sivri biberi ince ince kıyalım. Soya sosu, karabiber ve kekiği ilave edip karıştıralım. Tepsideki patlıcanlara bu sosu ekleyelim. Üzerini folyo ile kapatıp 200 dereceli fırında 25 dakika pişirelim. Pişmeye yakın folyoyu tepsinin üzerinden alalım. Üzerini kızartıp, fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Çikolatalı elma
8 adet elma
2 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
5 yumurta
1 paket çikolata
6 kiraz şekerlemesi
Elmalı çikolata için elmaları soyup dörde bölün. Çekirdekli kısımlarını ayıkladıktan sonra elma dilimlerini bir tencereye koyun. 3 çorba kaşığı toz şeker, 1 kaşık tarçın ve suyu ilave edip kısık ateşte elmalar suyunu çekinceye kadar diri kıvamda pişirin. Diğer yanda yumurta sarılarını kalan toz şekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp iki kaşık su ile benmari usulü eritin ve yumurta sarılarına ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını kar halinde çırpıp hazırladığınız karışıma ilave edin ve tekrar karıştırın. Elma dilimlerini ayaklı kaselere paylaştırın. Üzerlerine hazırladığınız çikolatalı pudingi paylaştırarak ilave edin. Buzdolabında soğutup üzerini kiraz şekerlemeleri ve tarçınla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
