1 adet hazır milföy hamuru250 gram kuzu eti
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
2 adet yumurtanın sarısı
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber, pulbiber
Sebzeli milföy için kuşbaşı doğradığımız kuzu etini bir tencerenin içine koyup; suyunu çekene kadar iyice kavuralım. Daha sonra üzerine sıvı yağı ekleyelim. İnce ince doğradığımız kuru soğanları da ekleyelim. Soğanlar kavrulduktan sonra küçük kareler şeklinde dogradığımız havuçları ekleyelim ve iyice yumuşayana kadar, kısık ateşte pişirelim. Havuçlar piştikten sonra dilediğimiz miktarda tuz, karabiber ve pulbibiber ekleyelim. Birkaç dakika çevirdikten sonra tenceremizi ocaktan alalım. İndirdikten sonra bezelye ekleyerek karıştıralım. Böylece iç harcını hazırlamış olacağız. Öte yandan hamuru hazırlayalım. İlk olarak milföy hamurunu yaklaşık 7 santim genişliğinde ve 12 santim uzunluğunda şeritler halinde keselim. Üzerine hazırladığımız bezelyeli etli karışımdan 1 yemek kaşığı dolusu koyalım ve saralım. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Fındıklı sarma
1,5 kahve fincanı irmik
7 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine ve içine:
2 çay bardağı fındık ezmesi
4 çay bardağı dövülmüş fındık veya Antep fıstığı
Fındıklı sarma için ilk olarak yumurta ve şekeri beş dakika boyunca bir kapta mikser yardımıyla iyice çırpın. Kabartma tozu, vanilya ve unu da ilave edip, hepsini birlikte çırpmaya devam edin. İrmiği ilave ettikten sonra beş dakika daha çırpın. Daha sonra fırın tepsinize yağlı kağıdı serin. Elde ettiğiniz bu harcı tepsinin yarısını geçecek ve 1 santim kalınlığında olacak biçimde yayın ve üzerini de spatulayla güzelce düzleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 15 dakika boyunca pişirin. Daha sonra fırından çıkardığınız kekin üstüne fındık ezmesinin yaklaşık yarısını döküp yayın. Keki kısa köşesinden başlayıp sararak bir rulo haline getirin. Yaptığınız ruloyu servis tabağına koyun. Üzerine fındık ezmesi sürerek, geriye kalan fındıkları da serpin. Dilerseniz fındık yerine Antep fıstığı da kullanabilirsiniz. Hazırladığınız fındıklı sarmaları bir saat boyunca dolapta beklettikten sonra soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
