• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Mantarlı lazanya

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16 Eylül 2011
250 gram mantar
Yarım kg haşlanmış ıspanak
125 gram Orkide margarin
2 diş sarımsak
15 adet arpacık soğanı
2 su bardağı cheddar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
10 adet yaprak lazanya

Mantarlı lazanya için ilk olarak fırın kabının altını yağlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritip; mantar, arpacık soğanı ve sarımsağı sote edin. Ispanağı ince ince kıyın ve cheddar peyniri, muskat rendesi, fesleğen, tuz ve karabiberle birlikte mantarlara ilave edin. Bir kenara ayırın. Kalan margarini başka bir tencerede kısık ateşte eritin, unu da ekleyip birkaç dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sosu pütürsüz kıvama gelene kadar çırpın. Çeyrek su bardağı kaşar peynirini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Lazanyayı tuzlu suda dirice haşlayıp süzün. Yağlanmış fırın kabına ıspanaklı mantar karışımının yarısını serin. Üzerini lazanyayla kapatın ve peynirli sosun yarısını dökün. İkinci kat için aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Hazırladığınız lazanyayı önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Yalancı su böreği

3 adet yufka
2 adet yumurta
100 gram Orkide margarin
Soğuk su
Orkide sıvı yağ
1 kase beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu

Yalancı su böreği için bir tavada margarini eritip ocaktan alıp, ılık hale gelince üzerine yumurtayı kırıp karıştırın. Yufkayı tezgaha serip, üzerine fırça ile yağ ve yumurta karışımından sürün, ardından ikiye bölün. Bir kasede beyaz peyniri rendeleyip dereotu, maydanoz doğrayıp karıştırdıktan sonra yufkanın üzerine serpiştirin. Kestiğiniz yere doğru rulo yaparak sarın. Tüm yufkalara aynı işlemi uygulayın. Tavanın ortasından başlayıp dolaya dolaya ruloyu sarın. Yufkalar, büyük boy tavayı tam olarak doldurmalı. Daha sonra üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup 5-6 dakika beklettikten sonra, elimizle yufkaların üzerini kapatarak bir tarafa eğip olabildiğince suyunu dökün. Üzerine ve yanlara sıvı yağ döküp orta ateşte alt kısmı kızarınca ters çevirip diğer tarafını da kızartın. Bir servis tabağına alıp, dilim dilim keserek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.