• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patates çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18 Eylül 2011
3 adet patates
8 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber
Terbiyesi için:
1 bardak süt
3 yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin

Patates çorbası için öncelikle margarin ile soğanı hafifçe kavuralım. Üzerine un ilave edip onunla birlikte karıştıralım. Bu malzemelerin üzerine et suyunu da ekledikten sonra kaynamasını bekleyelim. Kaynayan et suyuna tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve patatesleri de koyup, patatesler ezilinceye kadar pişirelim. Patatesler dağılmaya başlayınca başka bir tencereye aktaralım ve aktarırken tel süzgeçten geçirelim. Diğer yandan bir tavaya margarini koyup kızdıralım. Üzerine unu ilave edip birkaç dakika kavuralım Sütü azar azar ilave edip, iyice yedirelim. Çırpılmış yumurta sarılarını da koyduktan sonra iyice karıştıralım. Süzülen çorba suyundan alıp terbiyeye döküp karıştıralım. Tencereyi ateşe koyup terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim. Bir taşım kaynayınca tencereyi ateşten alalım. Üzerine ufalanmış kuru nane serperek servis yapalım. Afiyet olsun.

Krem karamel

2/5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
3 yumurta
2 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
Birkaç damla vanilya esansı

Krem karamel tatlısı için öncelikle fırınınızı 165 derecede ısıtın. Diğer yandan 2 buçuk su bardağı şekeri ocakta eriterek karameli hazırlayın ve 5 krem karamel kalıbının dibine dökün. Kremayı hazırlamak için sütü bir tencerede bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını, şeker ve vanilya esansını telle çırpın. Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışıma yedirin. Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün. Yaklaşık 10 santim yüksekliğinde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin. Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın. Kalıpları sudan çıkartıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Krema soğuyunca bir bıçağı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşetin ve altüst ederek tabaklara çıkarın. Yapımı tamamlanan krem karameli soğuk olarak ve meyvelerle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.