5 adet orta boy patates 2 dilim bayat ekmek
1 yumurta
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Kızartmak için Orkide sıvı yağ
Makinede ufalanmış 4-5 dilim ekmek
Tuz, karabiber
Yumurta
İç malzeme:
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
7 adet mantar
1 kase diri haşlanmış bezelye
100 g kıyma
1/3 su bardağı küp doğranmış kaşar peyniri
Tuz, karabiber
İçli patates köftesi için patatesleri haşlayın ve soyup çatalla ezerek püre haline getirin. Ilınınca yumurta, rende kaşar peyniri, tuz, karabiber ve ufalanmış ekmeği ilave edip karıştırın. Hamurunuz yumuşaksa biraz daha ekmek ekleyin. Kıyılmış soğanı yağda pembeleştirip kıymayı ilave edip kavurun. Daha sonra mantarları da koyup yaklaşık 5 dakika pişirdikten sonra altını kapatıp bezelye, tuz ve karabiberi ilave edin. Hazırladığınız püreden mandalina büyüklüğünde parçalar alıp oval şekil verin. Ortasını parmağınızla oyarak iç malzemeden ve kaşardan koyup tekrar şekil vererek veya bir miktar daha patates püresini yassılaştırıp kapatarak parçaları birleştirip oval şekli verin. Bu işlemi yaparken ufak bir kasede ara sıra elinizi ıslatarak yapışmamasını sağlayın. Köftelerin girebileceği genişlikte bir kasede yumurtaları çırpın. Diğer bir kaseye de makineden geçmiş ekmeği koyun. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya, daha sonra ekmeğe bulayıp kızgın yağda çevirerek altın sarısı olacak şekilde kızartın. Afiyet olsun.
Tarçınlı zencefilli kek
3 adet yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
3 su bardağı un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Tarçınlı zencefilli kek için öncelikle bir karıştırma kabına yumurtayı kırıp, esmer toz şekeri döküp, mikserle beş dakika karıştırıp köpürtün. Daha sonra sıvı yağı, sütü ve kakaoyu da ekleyip, mikserle karıştırın. Ayrı bir kapta unu, cevizi, tarçını, toz zencefili ve kabartma tozunu karıştırdıktan sonra köpürttüğünüz karışımın üzerine döküp, tekrar mikserle karıştırın. Orta boy bir kek kalıbına margarini sürüp, içine cevizi döküp her yerini kaplayın. Kek harcını üzerine döküp, ısıtılmış 170 dereceli fırında 45-50 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ters çevirip kalıbından çıkartın. Üzerine benmari usulüyle eritilmiş çikolatalı sosu döküp, dilim dilim keserek ılık olarak servis yapın. İsterseniz çikolatasız da sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
