• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Maraş köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21 Eylül 2011
500 gram kıyma
1 adet yumurta
2 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Kızartmak için Orkide sıvı yağ

Maraş köftesi için ilk olarak kıymayı, yumurtayı, kimyonu ve tuzu, büyük bir kaseye alarak iyice yoğuralım. Daha sonra yoğurduğumuz karışımdan yuvarlak köfteler hazırlayalım. Diğer yandan patlıcanları alacalı olarak soyup, dilimledikten sonra tuzlayarak yaklaşık 30 dakika bekletelim. Patatesleri de soyup, yuvarlak şekilde doğrayalım ve suya koyalım. Domatesleri halka halka doğrayalım. Sivri biberleri 3-4 parçaya ayıralım. Önce patatesleri kızartalım. Patlıcanları yıkayalım ve tavada pembeleşinceye kadar kızartalım. Köfteleri de kızartttıktn sonra tepsinin en altında köfteleri dizelim. Köftelerin üzerine kızarttığımız patatesleri, onların üzerine de patlıcanları dizelim. Patlıcanların üzerine dilimlenmiş domatesleri ve en üste de sivri biberleri koyalım. Tüm malzemeyi bu şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra bir su bardağı suyla salçayı eritip köftelerin üzerine ilave edelim. 200 derecedeye ayarlı fırında, domatesler ve biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve Maraş köftesini sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Sakızlı muhallebi

1 litre soğuk süt
1 su bardağından biraz az şeker
1 tepeleme çorba kaşığı un
2 parça damla sakızı
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı tereyağı

Sakızlı muhallebi için sıÜüakızı bir tutam şekerle birlikte havanda toz haline gelinceye kadar dövün ve bir kenarda bekletin. Sakız dışındaki tüm malzemeyi kalın tabanlı, geniş bir tencerede çırpma teliyle iyice karıştırın ve ateşe koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak orta veya kısık ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra tencereyi ateşten alın. Son olarak damla sakızını ilave edin. Muhallebiyi sıcak tencerenin içinde çırpma teliyle 10 dakika veya mikserle 5 dakika çırpın. Bu sırada içine hava baloncukları girerek muhallebiyi kabartacak. Çırpma telini havaya kaldırdığınızda muhallebi sakız gibi uzayacaktır. Yüksek kenarlı bir servis kabını suyla ıslatın. Muhallebiyi servis kabına döküp en az 2 saat soğumaya bırakın. Dilim dilim kesip sade olarak veya kaymaklı dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.