• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 22 Eylül 2011
500 gram baldo pirinç
800 gram temizlenmiş hamsi
100 gram tereyağı
1 fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
1 soğan
1 domates
3 su bardağı et suyu
1 dal maydanoz
1 dal dereotu
1 dal taze nane
Tuz, karabiber, yenibahar

Hamsili pilav için ilk olarak pirinci ılık ve tuzlu suda 30 dakika bekletelim. Daha sonra birkaç kez yıkayıp süzelim. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayalım. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzelim. Tereyağını tencerede eritip doğradığımız soğanları yağda pembeleştirelim. Fıstığı da tencereye ekleyip kızarıncaya kadar kavuralım. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edelim. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ateşten alalım. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp, hazırladığımız pilava ilave edelim. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakalım. Öte yandan temizlenip kılçıkları alınmış hamsilerin yarısını yağlanmış bir tepsiye dizelim. Üzerine, hazırladığımız iç pilavı yayalım ve kalan hamsileri dizelim. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirelim. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızarttıktan sonra hamsili pilavı sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Sucuklu kaşarlı poğaça


125 gram Orkide margarin
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İç harcı için:
100 gram kaşar peyniri
50 gram sucuk

Sucuklu kaşarlı poğaça için ilk olarak karıştırma kabına yumuşamış margarini alıp, üzerine yumurtanın akını döküp, unu ekleyip harmanladıktan sonra bir kasede mayayı, ılık suyu ve ılık sütü karıştırıp eritin. Bu karışımı da karıştırma kabına döküp, tuzunu, şekerini koyup, aldığı kadar un ilave ederek kulak memesi kıvamına getirin. Yoğurduktan sonra hamuru 10 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru yumurtadan biraz küçük bezelere bölüp, çay tabağı büyüklüğünde avuç içerisinde açın. İçine rendelenmiş kaşar peyniri ve minik doğranmış sucukları koyup, iki ucunu birleştirip, parmak uçlarıyla bastırarak yapışmasını sağlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizip, üzerine ayırdığınız yumurtanın sarısına az sıvı yağ döküp, karıştırıp fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürün. Üzerine susam, çörekotu veya haşhaş serptikten sonra 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.