• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kayısılı pilav

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28 Eylül 2011
1 adet tavuk budu
2 su bardağı Amerikan pirinci
1 baş soğan
4-5 adet mantar
5 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı badem
1 çay bardağı doğranmış kayısı
1 çorba kaşığı doğranmış, haşlanmış portakal kabuğu
1,5 fincan sıvı yağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
Süslemek için domates ve dereotu
1 adet yufka

Kayısılı pilav için ilk olarak ince ince doğradığımız kuru soğanı, sıvı yağda pambeleştirelim. Daha sonra sırasıyla; derisini ayıkladığımız ince doğranmış tavuk budu, kayısı, üzümler, baharatlar ve pirinç ilave edip birkaç dakika kavuralım. Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edip çok hafif ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından üstüne bir peçete örtüp yaklaşık 15-20 dakika demlendirelim. Sonra bir kek kabına veya çukur bir kaseye boşaltıp hafif bastırarak şekil almasını sağlayalım. İçine pişirilmiş yufka serilen bir servis tabağına ters çevirelim. Üzerini dere otu ve domateslerle süsleyelim ve alta serdiğimiz yufkanın kenarlarını volanlı bir şekilde kumaş havası vererek kıvıralım. Buharlaştırılmış tavuk suyuyla hafif ıslattıktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Bulgurlu börek


Hamur için:
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
4 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz
İçine:
4 çorba kaşığı eritilmiş margarin
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet tavuk göğsü
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane

Bulgurlu börek için ilk olarak iç malzemeyi hazırlayın. Tavuk etini tencereye alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işleminden sonra tekrar tavuk suyuna atın. Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın. Hamuru hazırlamak için; unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurup kulak memesi kıvamına getirin. Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirerek bohça biçiminde katlayın. İşlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.