• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Çerkes barbunyası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Eylül 2011
1 kg barbunya
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 adet sogan
1,5 su bardağı su
3 adet domates
200 gram ceviz
2 dilim bayat ekmek içi
3 diş sarımsak
1 fincan süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Cevizli barbunya olarak da adlandırabileceğimiz Çerkes barbunyası için ilk olarak taze barbunyayı ayıklayalaım ve taneleri, 5 dakika boyunca kaynar suda haşlayıp süzelim. İnce ince kıydığımız soğanları, tencereye koyduğumuz zeytinyağında pembeleşene kadar kavuralım. Soğanlar yağda iyice pembeleşince küp küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edelim. Ardından içine, haşlanmış barbunyayı, tuzu, şekeri ve 1,5 su bardağı suyu ilave edip barbunya yumuşayana kadar pişirelim. Pişirdikten sonra barbunyaları süzgece alalım. Kalan yaklaşık 1 su bardağından az suyu ceviz içi, ekmek içi ve ezilmiş sarımsakla birlikte blendırdan geçirelim. İçine sütü ilave edelim. Cevizli sosun dörtte birini barbunya ile karıştırıp servis tabağına alalım. Kalanını barbunyanın üzerine yayalım. Son olarak da üstüne, kızdırılmış biberli yağı gezidrerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Çikolatalı sufle


Yarım su bardağı kakao
1 su bardağı süt
Bir buçuk çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 paket siyah çikolata
Bir tutam tuz ve vanilya
Bir miktar pudra şekeri
Çikolatalı sufle için, ilk olarak sufle hamurunu hazırlayın. ıÜüSufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin ve sararana dek kavurun. Sütü azar azar una ilave edin. Daha sonra toz şekeri, vanilyayı, kakaoyu ve rendelenmiş çikolatayı da tencereye ekleyin. Kaynamaya başladığında, ayrı bir kap içinde beyazından ayırdığınız ve çırptığınız yumurta sarılarını karışıma alın. 2 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir kap içinde yumurta aklarını kar haline gelinceye dek hızlı bir şekilde çırpın. Hazırladığınız hamuru karıştırmaya devam ederek yumurta aklarını üzerine ilave edin. Sufle kaplarını yağlayıp, bir miktar şeker serpin. Hazırladığınız hamur bu kaplara doldurun. Sufleyi önceden ısıtılmış 240 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Üstüne pudra şekeri serperek, servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.