• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 25 Eylül 2011
2 su bardağı Orkide zeytinyağı
5 büyük boy patlıcan
5 yeşil biber
4 domates
6 diş sarımsak
Yarım kg yoğurt
1 yemek kaşığı tuz

Bergama'ya has bir yemek olan çığırtma için öncelikle sebzeleri iyice yıkayalım ve kurulayalım. Patlıcanların sap kısımlarını kestikten sonra kabuklarını uzunlamasına alacalı olarak soyalım. Baş kısmından birkaç santimlik bölümü yaralım. Patlıcanı döndürerek yıkarıdan aşağıya doğru helezon biçiminde, bütünlüğü bozulmadan derince keselim. Biberleri uzunlamasına ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartalım ve enine keserek dörde bölelim. Tuzlayıp bir süre beklettiğimiz patlıcanları ve biberleri bir tavaya sıralayıp üzerlerine zeytinyağı dökelim. Harlı ateşte çevrilerek kızartılan patlıcan ve biberlerin üzerine küçük çentikler attığımız sarımsakları, küp küp doğranmış domatesleri koyup bir kapakla kapatalım. Kısık ateşte yaklaşık 10 dakika domatesler eriyinceye kadar pişirelim. Hazırlamış olduğumuz çığırtmayı soğuk olarak servis yapalım. Dilerseniz üzerine yoğurt dökerek de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Cevizli kurabiye

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Orkide sıvı yağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 g Orkide margarin
1 çay bardağı irmik
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı toz şeker
Üzerine: Pudra şekeri

Karıştırma kabına yumurtayı kırıp, yoğurdu, sıvı yağı, margarini koyup iyice karıştırın. Üzerine irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı, alabildiği kadar unu ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edin. Cevizli kurabiyenin iç harcı için, bir kase içine çekilmiş cevizi, tarçını, Hindistan cevizini, susamı ve toz şekeri koyup karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra avuç içerisinde bastırıp, yuvarlak yapın. İçine, hazırladığınız ceviz karışımından yarım tatlı kaşığı koyup, uçlarını bir kenarda birleştirerek kapatıp yuvarlayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. 170 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılık olarak tabağa dizip, üzerine pudra şekeri ekleyin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.