6 adet tavuk baget1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 kahve fincanı Orkide sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı Kars gravyer peyniri
2 kahve fincanı süt kreması
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı mısır gevreği
Peynir soslu kremalı tavuk için bagetleri keskin bir bıçakla 5-6 yerinden çizip üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirelim. Bir tavada sıvı yağı kızdıralım ve tavukları sık sık çevirerek, tavanın ağzı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika süreyle kızartalım. Diğer yandan sosu hazırlamak için tereyağı ile hazır süt kremasını bir tencereye aktarıp kısık ateşte ısıtalım. Rendelenmiş gravyer peynirini de ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak eritelim. Peynir iyice eriyip, sos koyu bir kıvama gelince ılık tavuk suyunu tencereye koyalım. Ardından sosu ocaktan hemen indirip üzerine karabiber ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım. Tavuk bagetlerini, bir fırın kabına dizelim üzerine peynir sosu gezdirelim. Mısır gevreklerini ufalayarak sosun üzerine serpiştirelim. Servise sunmadan önce fırında 15 dakika hafif ısıtalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Portakallı tart
2 bardak tepeleme buğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım paket margarin
100 gram pudra şekeri
1 adet yumurta
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 çay kaşığı vanilya
Krema için:
1 bardak süt
1 kahve fincanı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta 1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Jölesi için:
Yarım bardak portakal suyu
1 çay kaşığı portakal rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı tepeleme toz şeker
1 kahve fincanı su
4 yaprak jelatin
2 adet portakal
Portakallı tart için ilk olarak uıÜünla ve kabartma tozunu eleyin. Ortasında, pudra şekeriyle birlikte yağı ezin. Yumurta, çekilmiş fındık ve vanilya katıp karıştırarak bir hamur elde edip hamuru yarım santim incelikte açarak bir tart kalıbına yerleştirin. Krema bölümündeki malzemeleri, süt ve yağ hariç, bir tencerede karıştırın. Daha sonra sütü de ekleyip pişirin. Ateşten indirince yağı katın. Hazırladığınız bu kremayı tartın üzerine yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Soğuduktan sonra üzerine yuvarlak dilimlerle kesilmiş portakalları sıralayın. Jölesi için ölçülü portakal suyu ve rendesini bir fincan şeker ve suyla bir kapta kaynatın. Yarım saat soğuk suda bekletilmiş jelatinleri ve limon suyunu içine katın. Donmaya yakın tartın üzerine boşaltın. Ve dondurduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
