Yarım kilogram taze fasulye 2 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı margarin
100 gram mantar
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı süzme bal
Tuz ve karabiber
Tavuklu türlü yemeği için öncelikle fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra birkaç parçaya bölelim. Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Biberleri temizleyip irice doğrayalım. Mantarları da yıkayıp 3-4 parçaya bölelim. Tavuk etlerini kuşbaşı büyüklüğünde keselim. Soya sosunu ilave edip, yüksek ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak sote edelim. Margarini tencerede eritip taze soğan, sivribiber, mantar ve taze fasulyeler hafif diri kalacak şekilde pişirelim. Tavuk eti, tuz, karabiber ve balı ilave ettikten sonra 10 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra tercihen sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Çilek soslu profiterol
Hamuru için:
2 bardak su
100 g margarin
4 yumurta
1.5 bardak un
İç kreması:
Yarım litre süt
3 dolu yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
Çilekli sos için:
250 g çilek
4 kaşık pudra şekeri
Tatlının hamuru için tencerede su ve yağı kaynatın. Fokurdayınca unun tamamını dökün ve hızlı hızlı karıştırarak hamur haline getirin. 3-4 dakika bu şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur soğurken iç kremayı hazırlayın. Krema için vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup muhallebi gibi pişirin. Piştikten sonra içine vanilyayı katın ve karıştırıp soğusun diye bir kenarda bekletin. Diğer yandan ılınan hamurun içine yumurtaları teker teker karıştırarak yedirin. Ardından fırını 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını beklerken hamurdan kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yağlanmış tepsiye koyup pişirin. İyice kabarmış ve üstleri kurumuş olduğunda pişmiş demektir. Pişirirken sıcak fırına verin ve fırın kapağını asla açmayın. Piştikten sonra da, fırında yarım saat beklettikten sonra çıkarın. Sıcakken çıkartırsanız hamurlar söner. Hamurlar fırında pişerken sos için çileği ve pudra şekerini robotta püre haline getirin. Soğuyan profiterollerin içine krema torbasıyla sıkarak doldurun. Üstlerini de çilek sosuyla sıvadıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
