• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 29 Ekim 2011
1 kg levrek
2 adet maydanoz kökü
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1/ 2 limon
2 yemek kaşığı tereyağı
3/ 4 bardak un
2 bardak süt
3 adet yumurta
3/ 4 bardak galeta unu
Tuz, karabiber
1,5 bardak Orkide sıvı yağ

Balık kroket için ilk olarak bıÜüalıkları iyice temizleyip yıkayalım ve hepsini bir tencereye koyalım. Levreklerin üzerine, temizlediğimiz maydanoz köklerini, dört parçaya böldüğümüz soğanı, defne yaprağı, limon suyunu, tuzu, karabiberi ve üzerine çıkmayacak kadar suyu koyduktan sonra 15 dakika kadar haşlayalım. Balıklar burada haşlanırken diğer tarafta tereyağla unu hafifçe pembeleştirelim. Üzerine süt ve biraz tuz katıp karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız bu beyaz sosa, kılçıkları ve derisi çıkmış, küçük parçalara bölünmüş balık etlerini de karıştıralım. Bu karışımı, hafif yağlanmış bir tepsi veya mermer masaya dökelim. Soğuduktan sonra yassı köfteler yapalım; önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartalım. Kızarmış balık kroketleri limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Bademli mus


4 yaprak jelatin
200 g labne peyniri
300 ml süt
100 g krem şanti
100 g kıyılmış badem
2 yumurta akı
Tuz
60 g pudra şekeri
250 g böğürtlen
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı portakal suyu
Yarım limon

Bademli mus için öncelikle jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini iyice çırpın. Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın. Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi peynirli karışıma ilave edin. Yumurta akını bir tutam tuz ile birlikte çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın. Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına da dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın. Hazırladığınız mustan üçgenler kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.