• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kütahya köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31 Ekim 2011
2 çorba kaşığı tarhana
2 çorba kaşığı kıyma
1 çay brdağı bulgur
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt

Kütahya köftesinin öıÜün hazırlığı olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatalım. 1 saat sonra, ıslanmış tarhananın içine 1 çay bardağı bulguru ekleyelim. Bulgurlar iyice şişene kadar suyun içinde bekletelim. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyelim. Daha sonra tüm malzemeleri yoğurup, hamur haline getirelim. Malzemeler özdeşleşince hamurdan misket büyüklüğünde parçalar kopararak köfteler yapalım. Köfteler tamamlanınca tencereye 3 su bardağı su koyalım. Su kaynayınca, hazırlamış olduğumuz köfteleri içine atalım. Köfteler haşlandıktan sonra bir servşs tabağına alalım ve üzerine 1 kase yoğurt dökelim. Öte yandan 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritelim. 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi ve 1 çay kaşığı naneyi de tencerenin içine atalım. Daha sonra haşlanmış köftelerin üzerine, hazırlamış olduğumuz bu sosu dökelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Siyah-beyaz kek

2 adet yumurta
4 çorba kaşığı esmer şeker
125 gr tereyağı
100 gr bitter çikolata
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
10 adet kuru kayısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı granül kahve
Üzerine:
Çikolata

Bir kasenin içine tereyağı ve çikolatayı koyun. Bir tavanın içine bir parmak eninde su doldurun, kaseyi de tavaya oturtun. Böylece tereyağı ve çikolatayı eritin. Ayrı bir yerde karıştırma kabına yumurtayı kırın, içine esmer şeker döküp çırpma teliyle çırpın. Üzerine unu, cevizi, vanilyayı, kabartma tozunu, minik doğranmış kayısı parçalarını da koyup, hepsini karıştırın, ota boy bir borcamın zeminine yağlı kağıt yerleştirip kek harcını dökün. 170 dereceli fırında 20 dakika pişirip, fırından çıkarın. Ilık hale gelince bir tahta üzerine ters çevirip alın. Kekinizden üçgen, kare ya da dilediğiniz şekillerde dilimler kesin. Beyaz çikolatayı benmari usulüyle eritip, yağlı kağıttan külah yapıp, içine doldurun. Kesmiş olduğunuz kek dilimlerinin üzerine, istediğiniz şekillerde sıkıp, servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.