• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fesleğenli domates çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13 Kasım 2011
1 kg domates
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon sirke
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı domates ezmesi
300 ml sebze suyu
6 çorba kaşığı yağsız yoğurt
2 yemek kaşığı taze doğranmış fesleğen
Tuz ve karabiber
Fesleğen yaprağı

Fesleğenli domates çorbası için ilk olarak fırını 200 dereceye ayarlayalım. Domatesleri ve soyulmamış sarımsağı, kızdırılmış tava üzerine yayalım. Yağı ve sirkeyi karıştırıp domateslerin üzerine serpelim ve ardından esmer toz şekeri üzerine ekleyelim. Domatesler yumuşayıp kömürleşmeye başlayıncaya kadar önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Fırından domatesleri çıkarıp soğumaya bırakalım. Yeterince soğuduktan sonra domates ve sarımsakların kabuklarını soyalım. Daha sonra da domatesleri naylon bir kevgirin içine koyup, bir sos tavasının üzerine yerleştirelim. Sarımsak ve domatesleri tahta bir kaşığın ters yüzüyle bastırarak kevgirden geçirelim. Hepsi kevgirden geçirildikten sonra domates ezmesini ve sebze suyunu ekleyelim. Daha sonra düşük ateşte pişirelim ve pişirirken de düzenli olarak karıştıralım. Diğer yandan küçük bir kapta yoğurt ve fesleğeni karıştıralım; biber ve tuzla tatlandıralım. Yoğurtlu fesleğini çorbaya dökelim. Daha sonra fesleğen yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Havuçlu revani


3 adet yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı yoğurt
1 adet orta boy havuç
1 kahve fincanı Orkide sıvı yağ
3 kahve fincanı irmik
3 kahve fincanı un
1 çay kaşığı toz tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için: 3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Yumurtaları ve toz şekeri yüksek devirde 5 dakika çırpın. Üzerine yoğurt, sıvı yağ, rendelenmiş havuç, tarçın ve vanilyayı ilave edip 2 dakika kaşıkla karıştırın. Un, irmik ve kabartma tozunu bir başka derin kapta karıştırarak havuçlu karışımın üzerine aktarın. Bir kaşık yardımıyla hamuru iyice karıştırın. Boza kıvamındaki hamuru orta boy ve yağlanmış bir fırın kalıbına aktarın. 10 dakika önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 40 dakika pişirin. Sonra çıkarıp, ılınmaya bırakın. Şerbet için; toz şeker ve suyu orta boy bir tencereye aktarın. Kısık ateşte, karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp, 5 dakika sonra şerbeti ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Soğuk şerbeti ılık revaninin üzerine gezdirin. Yarım saat bekledikten sonra dilimleyerek servise sunun. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.