• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu buğday çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Kasım 2011
1 su bardağı buğday
1 adet bütün tavuk
12 su bardağı su
1 kase konserve bezelye
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 dal taze soğan
5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı domates
1 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
4 karabiber tanesi

Tavuklu buğday çorbası için buğdayı ayıklayıp yıkadıktan sonra genişçe bir kaba alalım. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşamaları için birkaç saat bekletelim. Kereviz, havuç ve taze soğanı soyup yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayalım. Kerevizin yapraklarını ince ince kıyalım. Tavuğu temizleyip bütün olarak tencereye alalım. Doğradığımız sebzeleri ilave edelim. 12 su bardağı su, tuz ve karabiber tanelerini ekleyerek bir saat kadar pişirelim. Tavuk piştikten sonra tencereden çıkarıp bir tabağa alalım. Tencerede kalan suyu da kaynatıp bezelye, buğday ve domates suyunu ilave edelim. Kısık ateşte yaklaşık 50 dakika pişirelim. Tavuğun etlerini kemiklerden ayırıp ince şeritler halinde keselim. Çorbanın pişmesine yakın tavuk etlerini ilave edelim. İnce kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatıp sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Eleme

4 orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
1 orta boy kuru soğan
2 adet yeşil biber
Tuz, karabiber, kimyon, tuz
6 yemek kaşığı yoğurt
24 yemek kaşığı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu

Eleme için ilk olarak bir tavaya bir miktar sıvı yağı koyun ve ısıtın. Diğer yandan yemeklik doğradığınız soğanları kızgın yağa atın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Arkasından, doğradığınız yeşil biberleri de atıp kavurmaya devan edin. Biberlerin arkasından doğrayıp tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları da tavaya ekleyin ve onları da bir süre kavurduktan sonra domatesleri ilave edin. Kavurma işlemi sürerken baharatları da ilave edin ve malzemeleri kısık ateşte pişmeye bırakın. (Pişme süresi yaklaşık 20 dakika.) Diğer yandan hamuru hazırlayın. Bunun için unun içine kabartma tozunu katın. Arkasından yoğurt ve yağı ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamur, istenen kıvama gelince fırın tepsisini yağlayıp bu hamuru içine yayın. Hamurun üstüne, daha önce hazırlayıp soğumaya bıraktığınız patlıcanlı karışımı dökün ve fırına verin. Yaklaşık yarım saat fırında pişirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.