8 su bardağı et suyu 3 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber
Terbiyesi için:
1 bardak süt
3 yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin
Patates çorbası için öncelikle margarin ile soğanı hafifçe kavuralım. Üzerine un ilave edip kavurmaya devam edelim. Bu malzemelerin üzerine et suyunu da ekledikten sonra kaynamasını bekleyelim. Kaynayan et suyuna tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve patatesleri koyup, patatesler ezilinceye kadar pişirelim. Patatesler dağılmaya başlayınca başka bir tencereye aktaralım ve aktarırken tel süzgeçten geçirelim. Diğer yandan bir tavaya margarini koyup kızdıralım. Üzerine unu ilave edip birkaç dakika kavuralım. Sütü azar azar ilave edip, iyice yedirelim. Çırpılmış yumurta sarılarını da koyduktan sonra iyice karıştıralım. Süzülen çorba suyundan alıp terbiyeye döküp karıştıralım. Tencereyi ateşe koyup terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim. Bir taşım kaynayınca tencereyi ateşten alalım. Üzerine ufalanmış kuru nane serperek servis yapalım. Afiyet olsun.
Yalancı pide
4 adet yufka
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz
İçi için:
1 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Üzeri için:
1 adet domates
4 adet sivri biber
Haşhaş tohumu
1 adet yumurtanın sarısı
Yalancı pide için ilk olarak yufkaları açıp üst üste koyun ve her bir parça eşit olacak şekilde 8'e kesin. Bir kasede suyu, yoğurdu, tuzu ve yumurtayı çırpın. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı tüm yufkaların üzerine sürün. Daha sonra yufkaları geniş taraftan yarıya kadar sarın. Sivri uçları içe doğru toplayıp yuvarlak, altı kapalı bir havuz elde edin. Ayrı bir kapta içi için beyaz peyniri, yumurtayı, ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Yufkaları tepsiye dizin. Üzerine hazırladığınız peynirli harçtan koyun. Diğer yandan domatesi dilimleyin. Sivri biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince ince dilimleyin. Her bir yufkanın üzerine domates ve sivri biber koyun. Pidelerin kenarına çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. Orta dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
