• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu karnıyarık

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Kasım 2011
6 adet patlıcan
400 gram bezelye
2 tavuk but fileto
2 domates
4 dal taze soğan
3 dal dereotu
Yarım su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
Kızartmak için:
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı Orkide margarin
Tuz, karabiber

Tavuklu karnıyarık için patlıcanları alacalı soyup karnıyarık şeklinde keselim. Acısını almak için tuzlu suda bekletip yıkayalım ve kağıt havlu ile kurulayalım. Sıvı yağı tavada kızdırıp patlıcanları kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirelim. Tavuk etlerini küp küp doğrayalım. Bezelyenin suyunu süzelim. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Taze soğanları temizleyip kıyalım. Margarini tencerede kızdırıp taze soğanı sote edelim. Tavuk etlerini ekleyip kavuralım. Tuz ve karabiber serpelim. Domatesi ekleyip hafif koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Bezelyeleri de ekleyip karıştıralım. Birkaç dakika sonra ateşten alalım. Daha sonra patlıcanları tencereye dizelim. Her birinin kesik yerlerini açarak bezelyeli karışımı paylaştıralım. Salçayı yarım bardak suyla karıştırıp üzerine gezdirelim. Bir tutam tuz serpip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirelim. Dereotunu kıyıp karnıyarıkların üzerlerine serpiştirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Sakızlı profiterol

1,5 su bardağı su
100 g Orkide margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
4 adet yumurta
İçi için:
1 paket poşet sakızlı muhallebi
3 su bardağı süt
40 g bitter çikolata
1 çorba kaşığı Orkide margarin

Sakızlı profiterol için suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Üzerine margarin, toz şeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar unu ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları içine kırıp karıştırın ve krema sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Diğer tarafta bir tencereye sütü koyarak üzerine sakızlı muhallebiyi ekleyin ve karıştırarak pişirin. Muhallebi ılındıktan sonra krema sıkacağına koyun. Pişirdiğiniz hamurların alt kısımlarından krema doldurup servis tabağına alın. Kalan kremayı üstlerine dökün. Bitter çikolatayı margarin ile birlikte benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine dökerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.