1,5 kg. kabak120 g kaşar peyniri
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
300 g taze kutu peyniri
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 adet sivri biber
4 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
80 g tereyağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kabak köftesi için kabakların yarısını yıkayalım, rendeleyelim ve tuzlayıp süzgeçte yarım saat kadar süzülmeye bırakalım. Kalan kabakları 1 santim kalınlığında doğrayalım. 80 gram kaşar peynirini ince, kalan kısmını ise iri rendeleyelim. Maydanozu ayıklayıp yıkayalım ve ince ince kıyalım. Rendelenmiş kabağı un, ince rendelenmiş peyniri, ufalanmış ekmek, taze kutu peynir, yumurta, tuz ve karabiber ile yoğuralım. Üstünü kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Bir tatlı kaşığı yardımı ile fındık büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimiz ile unlayıp küçük köfteler yapalım. Sarımsağı soyup ezelim. Biberi uzunlamasına keselim, çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayalım. Sıvı yağı büyük bir tavada ısıtalım. Sarımsağı ve biberi kavuralım. Doğranmış kabakları da koyup 10 dakika kızartalım. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Bol tuzlu su kaynatalım. Tereyağını kızdıralım. Köfteleri kaynayan suda birkaç dakika haşlayıp çıkartarak süzülmeye bırakalım. Kızgın tereyağını ve iri rendelenmiş kaşar peynirini köftelerin üzerine gezdirelim. Maydanozu serpip servis yapalım. Afiyet olsun.
Yıldız bisküvi
2,5 su bardağı un
250 g lor peyniri
2 kahve fincanı tereyağı
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı toz maya
3 çorba kaşığı ılık su
Yarım limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı vişne suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Tarçın
Mayayı ılık suda eritip bekletin. Elekten geçirilmiş unu, mayalı suyu ve toz şekeri bir kasede karıştırın. Minik doğranmış ve oda ısısında bekletilmiş tereyağı ile ufalanmış peyniri ilave edip; pütürlü bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yumurta, limon kabuğu rendesi ve vişne suyunu ekleyip yumuşak ve düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru oklava ile yarım santim kalınlığında bir yufka şeklinde açın. Yıldız şeklinde bir hamur kesici aletle hamurları kesin. Hazırladığınız yıldız şekilli hamurları yağlanmış düz bir tepsiye eşit aralıklarla yan yana dizin. Üzerini jelatin kağıtla kaplayıp buzdolabında yarım saat bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bisküvileri buzdolabından çıkarıp fırına verin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Daha sonra üzerine pudra şekeri ile tarçın serperek servis yapın. Afiyet olsun.
