• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 29 Kasım 2011
3 diş sarımsak
500 gram arpacık soğan
1 adet domates
4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı Orkide margarin
Yarım kg. dana kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un, tuz, kırmızı toz biber
7,5 su bardağı sıcak su
Püre için:
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt

Püreli yahni için sarımsakları ince ince doğrayalım. Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayalım. Domatesin çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küçük doğrayalım. Taze soğanları ayıklayıp üçe bölelim. Tencerede tereyağını eritip kuşbaşı iriliğinde kesilmiş eti ve sarımsakları ilave edelim. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte pişirelim. Arpacık soğanları ilave edip arada bir karıştırarak biraz daha çevirelim. Unu yemeğe serperek dökelim. Küçük doğranmış domatesi, çok az suda sulandırılmış salçayı, tuzu ve kırmızı toz biberi ekleyip yaklaşık 10 dakika pişirelim. Sıcak suyu da koyup kapağı kapalı olarak kaynatıp ağır ateşte pişmeye bırakalım. Etler iyice piştikten sonra taze soğanları ilave edip 2 dakika daha ocakta tutalım. Püre için patatesleri kaynatalım. Kabuklarını soyduktan sonra sıcakken patatesleri rendeleyelim. Bir tencereye aktarıp tereyağı ve sütü ekleyelim. Servis tabağına püreyi koyalım, üzerine etleri yerleştirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Sosisli patates


1 kg. patates
3 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yumurta
6 sosis
2 domates
3 soğan
2 sivri biber
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber

Sosisli patates tartı için patatesleri soyup iri iri doğrayın. Az su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çatalla ezerek püre haline getirin. Kaşar peyniri, çırpılmış yumurta, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Sosislerin ince ince dilimleyin. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Sivri biber ve soğanları temizleyip ince ince doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Sivri biber ve domatesi ekleyip koyulaşıncaya kadar kavurun. Sosis, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. 5 dakika sonra ateşten alın. Dilimli kek kalıbını yağlayıp galeta unu serpin. Patates püresinin yarısını kalıba alıp üzerine sosisli karışımı yayın. Kalan püre ile üzerini kaplayıp 150 derece ısıtılmış fırında pişirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.