• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Beykoz kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30 Kasım 2011
1 kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet soğan
5 adet domates
5 adet patlıcan
10 adet mantar
5 adet dolmalık biber
1 tatlı kaşığı salça
100 gr tereyağı
Tuz ve karabiber
Su

Beykoz kebabı için sebzeleri doğrayarak hazır edelim. Domateslerden 3 tanesini yemeklik, kalanını ise halka şeklinde doğrayalım. Dolmalık biberleri de halka şeklinde doğrayalım. Yağı eritip soğanı kavuralım, rengi dönünce eti ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Suyunu salıp çekmesini bekleyelim. Ardından biber, mantar ve yemeklik domatesleri karıştıralım. Yemek pişince mantar ve biberleri ayıralım. Patlıcanları uzunlamasına 6 parça olacak şekilde doğrayalım ve yağda iki taraflı kızartalım. Bunları fırın kabına iki dilimli çaprazlama şekilde dizelim. Ortasına etli karışımı koyup bohça gibi saralım. En üste biber ve halka domates koyup mantar yerleştirelim. Dilerseniz dağılmalarını önlemek için üzerlerine kürdan batırabilirsiniz. Kalan etli karışımı üzerine yayalım, sulandırdığımız salçayı da gezdirelim. Son olarak tuzunu ve baharatını ekleyip 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Muzlu ıslak kek


3 muz
175 gr. Orkide margarin
3 yumurta
1,5 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
50 gr. damla çikolata
Sos için:
50 gr. Orkide margarin
1 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 çay bardağı şerbet
1 çay bardağı krema

Muzlu ıslak kek için öncelikle muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle iyice çırpın. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırmaya devam edin. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Kekin sosu için margarini küçük bir tencereye alın. Şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin ve iyice karıştırın. Pişen kekler soğuyunca servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın. Üzerlerine, hazırladığınız sosu paylaştırın. Kalan muzu da ince ince dilimleyip üzerini süsleyin ve hiç bekletmeden servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.