• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Soğan çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06 Aralık 2011
3 adet soğan
1 kahve fincanı margarin
1 demet taze soğan
1 adet bayat ekmek
1 lt et suyu
Tuz, karabiber, kekik

Soğan çorbası için; ilk olarak soğanların kabuklarını soyup ince halkalar halinde doğrayalım. Büyük bir tencerede margarini eritip soğan halkalarını hafifçe kavuralım. Taze soğanları yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayalım. Ekmeği de dilimleyelim. Et suyunu kaynatıp bir miktar karabiber ve kekik ilave edelim. Baharatları çeşitlendirebilir, et suyu yerine et suyu tabletlerini kullanabilirsiniz. Ekmek dilimlerini daha önce ısıtılmış 4 servis tabağına paylaştıralım. Tabakları ısıtmak için fırını 150 dereceye ayarlayıp birkaç dakika fırında bekletelim. Daha önce halkalar ve şeritler halinde doğradığımız taze soğanları üzerine serpelim. Tabaklara koyduktan sonra soğan halkalarını ekleyip sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Elmalı toplar

2 adet yumurta
250 g paket pişirilmiş tereyağı
2 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
İçine:
5 adet kabuğu soyulmuş elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Biraz limon suyu
Üzerine hindistancevizi

Elmaları soyun ve rendeleyip şekerle birlikte kavurun. İyice suyunu çekince cevizleri ve tarçını ilave edip ocağı kapatın. Şerbeti için şekeri ve suyu tencereye koyup 5 dakika kaynatın ve soğumasını bekleyin. Eritilmiş tereyağı, yumurta, yoğurt ve şekeri birlikte mikserle karıştırın. Daha sonra vanilya, kabartma tozu ilave edip unu da yavaş yavaş katarak elinizle yoğurun. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Daha sonra, biraz bekletip ceviz büyüklüğüne parçalar koparın. Top top ayırdığınız hamuru merdane ile açarak ortalarına elmalı harçtan koyun. Sonra kapatıp ters çevirin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı kızarana kadar pişirin ve üzeri kızarmadan çıkarın. Sıcakken soğuk şerbetin içine atın ve hemen çıkarın. Daha sonra Hindistan cevizine bulayın. İyice bulandıktan sonra tabağa ya da herhangi bir kutuya dizerek üzerini kapatın ve buzdolabında bekletin. İyice soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.