• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Kalamar dolması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03 Aralık 2011
7-8 adet orta boy kalamar
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 yemek kaşığı kuru kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu

Kalamar dolması için öncelikle temizlenmiş kalamarları yıkayalım ve süzülmesi için bekletelim. Öte yandan derin bir tavaya zeytinyağının yarısı aktaralım ve orta ısıdaki ocağın üzerine oturtalım. Yağ kızmaya başladığında çok ince, yemeklik doğranmış soğanları tavaya atalım ve soğanlar sararmaya başladığında fıstıkla üzüm ilave ederek birkaç dakika kavuralım. Daha sonra iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinçleri katarak kavurmaya devam edelim. 3-4 dakika sonra ocaktan alalım. Daha sonra içine malzeme listesindeki tüm baharatları, tuzu ve şekeri ekleyelim. Çok ince kıyılmış dereotuyla karıştırarak soğumaya bırakalım. Bir taraftan da kalamarları hazır edelim ve her bir kalamar kesesinin içine 2 yemek kaşığı kadar pirinçli harçtan koyarak ağız kısmı kürdanla kapatalım. Ya da iplikle dikerek kapatabilirsiniz. Kalamar dolmalarını bir tencereye yan yana dizelim ve üzerlerine yarım su bardağı zeytinyağı, su ve limon suyu gezdirip orta ısıdaki ocağın üzerinde en az 35-40 dakika pişirelim ve ılık olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Tavuklu börek

6 adet yufka
1 su bardağı pirinç
Yarım paketten biraz fazla Orkide margarin
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 tavuk göğsü
Tuz, karabiber

Önce tavuk göğsünü haşlayıp kemiklerinden ayırın. Tavuk etini küçücük doğrayıp bekletin. Pirinci yarı yarıya haşlayın. Sulu kalmışsa suyunu süzerek tavuk etine ilave edin. Tuzunu, biberini ayarlayıp harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayarak kenarlarını dışarı taşırın. Margarini eritip süt, yoğurt ve bir yumurtayı ilave ederek karıştırın. Yufkaların aralarına bu harçtan eşit miktarda gezdirip, üç yufkayı buruşturarak üst üste serin. Üçüncü yufkanın üzerine de bu harçtan gezdirip, tavuklu harcı yayın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde tepsiye alın. Yufkaları kare dilimler halinde keserek kalan harcı üzerine gezdirin. Bir yumurtayı kırıp çırparak yufkaların üzerine gezdirin. 200 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.