1,5 kg işkembe 1 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
5 diş sarımsak
2 limon
Tereyağı
Kırmızı acı toz biber
Tuz
İşkembe çorbası için; işkembeleri bol suda ovalayarak yıkayalım. Bir avuç tuzla tuzlayıp, iç içe geçirerek 1 saat bekletelim. Daha sonra, bıçakla iyice kazıyıp bol su ile yıkayalım. İşkembeleri düdüklü tencereye koyup üzerine, 4 parmak geçecek kadar su ekleyelim. Tencerenin düdüğünün ötmesinden itibaren 1 saat pişirelim. Daha sonra tencerenin kapağını açıp işkembeyi alalım. Soğuk su ile yıkadıktan sonra parçalara ayıralım. Diğer yandan 5 diş sarımsağı biraz tuzla dövüp limonların suyunu sıkalım ve sarımsakla limon suyunu karıştıralım. Bunu çorbanın sosu olarak sofrada kullanabiliriz. Öte yandan, yumurtaların sarılarını, çatalla iyice çırpalım. 1 yemek kaşığı yoğurtla 1 çay bardağı suyu, yumurta sarılarına ekleyip güzelce karıştıralım. İşkembenin haşlanmış suyunun bulunduğu tencerenin altını tekrar yakalım ve kapağını kapatmayalım. Su kaynamaya başlayınca yumurtalı karışımı yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak işkembenin suyuna ekleyelim. Birkaç dakika fokurdadıktan sonra işkembe parçalarını da içine atalım ve çorbanın altını kapatalım. Bir başka tavada tereyağını eritip, ocağın altını kapattıktan sonra acı kırmızı biberi ekleyelim. Çukur tabağa işkembe çorbasından koyduktan sonra üzerine tereyağını gezdirerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Tarçınlı kek
4 yumurta
1 su bardağı esmer toz şeker
3 su bardağı un
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
1 su bardağı süt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz zencefil
İlk olarak karıştırma kabına yumurtayı kırıp, esmer toz şekeri dökün ve mikserle 5 dakika boyunca karıştırıp köpürtün. Üzerine sıvı yağı, sütü, kakaoyu ekleyip, mikserle karıştırın. Ayrı bir kapta unu, cevizi, tarçını, toz zencefili, kabartma tozunu karıştırdıktan sonra köpürttüğünüz karışımın üzerine döküp, tekrar mikserle karıştırın. Orta boy kek kalıbına margarini sürüp, içine cevizi döküp her yerini kaplayın. Kek harcını üzerine döküp, ısıtılmış 170 dereceli fırında yaklaşık olarak 50 dakika pişirin. Piştikten sonra fırından alın ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ters çevirerek kalıbından çıkartın. Üzerine benmari usulüyle eritilmiş çikolata sosu dökün ve dilim dilim kesip, ılık olarak servis yapın. Dilerseniz sos dökmeden de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
