1 adet soğan1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
150 gram taze kaşar peyniri
Tuz, karabiber
500 gram dondurulmuş midye
2 sap taze soğan
Midyeyi farklı şekilde sofrasında kullanmak isteyenler için ideal bir tarif olan fırında midye için öncelikle soğanı soyup doğrayalım ve sarımsağı ezelim. İkisini birlikte yağda pembeleştirelim. Dondurulmuş midyeleri çözülmeye başlamadan soğanlarla karıştıralım ve hepsini birlikte bir süre karıştıralım. Öte yandan yarım su bardağı su, un, yumurta, tuz ve karabiberi karıştıralım. Kaşar peynirini rendeleyelim ve üçte ikisini karışıma ekleyelim. Hazırlamış olduğumuz bu sosu midyelerle de karıştıralım ve ısıya dayanıklı bir kaba boşaltalım. Kalan peyniri de üzerine koyup 250 derecede, ısıtılmış fırının orta sırasında yaklaşık olarak 15 dakika pişirelim. Piştikten sonra taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyalım ve midyelerin üzerine serpelim. Dilediğiniz şekilde süsledikten sonra midyeleri servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Krokanlı parfe
Malzemesi
3 yumurtanı beyazı
7 kahve fincanı pudra şekeri
400 gram kremşanti
100 gram fındıklı krokan
300 gram böğürtlen
6 adet kiraz
100 gram vişne
Krokanlı parfe için ilk olarak vişnelerin çekirdeklerini çıkaralım. Çekirdeksiz vişneleri ince ince kıyın ve arzuya göre konyakla karıştırarak ya da sade olarak 1 saat süreyle bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Daha sonra vişne ve krokanları da ilave edin. Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Bu şekilde, buzlukta en az 5 saat süreyle bekletin. Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi, kalan pudra şekeri ile tatlandırın. Parfeyi buzluktan alın, daha sonra yaklaşık 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin. Yarım saatin sonunda kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Ardından parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı kadar böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kirazlarla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
