• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 14 Aralık 2011
1 su bardağı Amerikan pirinci
2 su bardağı su
200 gram doğranmış domates
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
4 sivri biber
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
4 yumurta
4 çay bardağı un
4 çay bardağı süt
Tuz

Rulo pilav için öncelikle pirinçleri yıkayıp 2 su bardağı su ile haşlayalım. Krep malzemelerini derince bir kapta iyice çırpalım. Geniş bir teflon tavaya sıvı krep hamurundan kepçeyle dökerek 8 krep hazırlayalım. Domatesleri ve soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayalım. Biberleri de aynı şekilde küçük küçük keselim. 1 çay bardağı yağı tavada kızdırıp önce soğanları ardından domates ve biberi ilave ederek sote edelim. Tuz ve haşlanmış Amerikan pirincini ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız krepleri geniş bir tepsiye ikişerli olarak uçları birbirinin üzerine gelecek şekilde 4 sıra halinde dizelim. Rendelenmiş kaşar peynirini kreplerin üzerine eşit bir şekilde serpelim. Domatesli pilavı peynirlerin üzerine yayıp krepleri rulo şeklinde saralım. Krep ruloyu alüminyum folyoya sarıp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Folyoyu çıkaralım. Krep ruloyu dilimler halinde kesip salata eşliğinde sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Saksı böreği


3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
2 adet haşlanmış patates
100 gram beyaz peynir
Maydanoz, pulbiber
1 çorba kaşığı yoğurt
Çörekotu
1 kahve fincanı mısır unu
Kapları yağlamak için az sıvı yağ

Saksı böreği için yufkaları üst üste koyup, kenarlarını keserek kare haline getirin. Oluşturduğunuz kareyi de 4 kareye bölün. Diğer tarafta süt, yumurta, bir çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın. Patatesleri küp küp doğrayıp, kalan bir çorba kaşığı sıvı yağda kızartın. Peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın. Pulbiber serpip, bir çorba kaşığı yoğurt ilave edin. Isıya dayanıklı cam kaseleri bir fırça ile yağlayıp, üzerine mısır unu ve çörekotu serpin. Bir adet yufkayı kaseye yerleştirin. Yufkaların sarkan kısımlarının birazını kesip parçalayın ve kasenin içine koyun. İki kaşık sütü harçtan ve 1 kaşık patatesli içten ilave edin. Kenarlarda kalan yufkaları içe doğru kapatın. Isıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Kaseleri ters çevirip, sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.