• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Köfteli fırın sebze

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13 Aralık 2011
600 g kıyma
5 adet yumurta
2 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı kuru nane, fesleğen, adaçayı ve biberiye karışımı
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
3 adet patlıcan
5 adet domates
2 adet patates
2 çorba kaşığı süt
4 taze soğan sapı
1 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
Kızartmak için: Orkide sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik

Fırın sebze için; ilk olarak maydanozu kıyıp yarısından azını ayıralım. Kalan maydanozu, ezilmiş sarımsak ve sirkede ıslatılıp sıkılmış ekmek içi ile birlikte kıymaya ilave edelim. Rendelediğimiz kaşar peynirini, 1 yumurtayı ve malzeme listesindeki baharatları da ilave edelim. Tüm malzemeleri yoğurup ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayalım. Fırını 180 dereceye ayarlayalım. Patlıcan ve domatesleri aynı kalınlıkta dilimleyelim. Yağlanmış fırın kalıbına domates, patates ve patlıcan dilimlerini değişimli olarak dizelim. Üzerine karabiber, kekik ve tuz serpelim. Kalan yumurtaları tuz, galeta unu ve sütle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım ve patlıcanların üzerine gezdirerek dökelim. Fırında 20 dakika pişirelim. Köfteleri kızgın yağda kızartalım. Peçete üzerine alıp yağını çektirelim. Fırından çıkardığımız sebzenin üzerine köfteleri yayalım. Üzerine ayırdığımız maydanoz ve kıyılmış taze soğan saplarını serptikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

İspanyol omleti

2 adet orta boy kuru soğan
4 adet yumurta
3 dal taze yeşil soğan
4 adet patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber

İspanyol omleti için pıÜüatatesleri yıkayıp, kurulayıp, soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin. Diğer yandan zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin. Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateşte yaklaşık 5 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın. Kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın. Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyup biraz kızdırın. Patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü birkaç dakika pişirin. Daha sonra diğer yüzünü de birkaç dakika pişirin. Ateşten alıp omlet ılındıktan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.