1 kg levrek
Birkaç adet maydanoz kökü
2 adet defne yaprağı
1 adet soğan
1/ 2 limon
2 yemek kaşığı tereyağı
3/ 4 bardak un
2 bardak süt
3 adet yumurta
3/ 4 bardak galeta unu
Tuz, karabiber
1,5 bardak Orkide sıvı yağ
Balık kroket için levrekleri (levrek yerine başka bir balığı da tercih edebilirsiniz) temizleyip yıkayalım ve bir tencereye koyalım. Üzerlerine temizlenmiş maydanoz kökü, dört parçaya bölünmüş soğan, defne yaprağı, limon suyu, tuz, karabiber ve üzerine çıkmayacak kadar su koyalım ve 15 dakika süreyle haşlayalım. Diğer tarafta tereyağla unu hafifçe pembeleştirelim. Süt ve biraz tuz katıp karıştırarak pişirelim. Hazırladığımız bu beyaz sosa, kılçıkları ve derisi çıkmış ve küçük parçalara bölünmüş balık etlerini karıştıralım. Bu karışımı, hafif yağlanmış bir tepsi veya mermer masaya dökelim. Soğuduktan sonra yassı köfteler yapalım; önce una sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayıp kızartalım ve sıcak olarak servis yapalım. Hazırlamış olduğunuz balık kroketleri, dilerseniz limon dilimleri ve maydanozla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Limonlu pasta
10 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı karbonat
1 bardak çekilmiş ceviz
150 gram Orkide margarin
2 su bardağı pudra şekeri
5 adet yumurta
1 kahve fincanı limon suyu
1 kahve fincanı su
2 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Kreması için:
1 bardak süt
4 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu rendesi
Limonlu pasta için uıÜünla karbonatı birlikte eleyin. İçine ceviz ve limon kabuğu katın. Porselen bir kapta yağı iyice ezin ve pudra şekerini koyup iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker kırıp karışıma yedirin. Su ve limon suyuyla unlu karışımı da kattıktan sonra 24 santim çapında yağlanmış ve kağıt yayılmış bir tepsiye veya kalıba boşaltın. Orta ısılı fırında 45 dakika pişirin. Kalıbı ters çevirerek keki çıkartın. Kağıdı sıyırın ve soğuması için bir tel ızgara üzerine oturtun. Diğer yandan kremayı hazırlayın. Krema için un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyun. Telle karıştırarak sıcak sütü azar azar katıp yedirin. 10 dakika karıştırarak pişirin. Limon rendesi koyup ateşten indirin. Sonra yağı katın. Hazırladığınız kremayı sıcak olarak kekin üzerine dökün, soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
