• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Çardak kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16 Aralık 2011
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
4 diş sarmısak
2 adet domates
3 adet sivri biber
2/3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
100 gram kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik

Çardak kebabı için ilk olarak eti kuşbaşşı doğrayalım. Soğanı, sarımsağı, domatesi ve biberi dilediğimiz şekilde doğrayarak etle birlikte kavurarak pişirelim. Üzerine tuz ve tereyağı ekleyelim. Çıkan su, iyice çekince karabiber ve kekik de ekleyerek dinlenmeye bırakalım. Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapalım; hamura dilediğimiz kadar tuz ekleyelim. 15 santim çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, arkalı ve önlü olarak iki tarafını da kızartalım. Krebi bir kaseye koyarak, pişen etli karışımdan iki-üç kaşık içine dolduralım. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirelim. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyalım. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Fındık kurabiye

4,5 su bardağı un
250 gram Orkide margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çorba kasesi kuru üzüm
1 su bardağı kırılmış fındık

Fındık kurabiye için öncelikle karıştırma kabına unu dökün. Unun ortasını havuz şeklinde açıp üzerine kuru üzümü, kırılmış fındığı, kabartma tozunu, pudra şekerini dökün. Havuzun içerisine de iyi yumuşamış margarini koyup üzerine yumurtayı (bir yumurtanın sarısını kurabiyenin üzerine sürmek için ayırıyoruz) kırın. Önce havuzun içindekileri elinizle iyice karıştırın. Daha sonra unu ve diğer malzemeleri içeriye doğru çekerek tüm malzemeleri karıştırın ve hamurunuzu yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde minik parçalara bölün. Kopardığınız hamur parçalarını yuvarladıktan sonra her birinin üzerine hafifçe basın. Hazırladığınız minik kurabiyeleri yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp, kırılmış fındık serpip, önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. Afiyet olsun.





Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.