• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patatesli balık graten

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17 Aralık 2011
400 g balık fileto
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
5 adet domates
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı kapari
Yarım adet limon
4 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı galeta unu
Tuz
Karabiber

Patatesli balık graten için fırını 190 derecede ısıtalım. Soğanı küp küp doğrayalım. Sarmısağı soyup havanda dövelim. Domatesleri soyup dörde bölelim, çekirdeklerini çıkaralım ve küp şeklinde doğrayalım. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede ısıtalım. Soğanı ilave edip 5 dakika tutarak pembeleştirelim. Sarmısak ve domatesleri katıp tuz, karabiber ve kekikle tatlandıralım. Daha sonra ağzını kapatmadan ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirelim. Kaparileri ince ince kıyıp koyulaşmış sosa ilave edelim ve 3 dakika daha pişirelim. Patatesleri soyup ince ince dilimleyelim. Isıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayalım ve bir sıra patates dizelim. Dizdiğimiz patateslerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını eşit şekilde bölüştürüp tuz ve karabiber serpelim. Üzerine kalan patateslerden bir sıra daha dizip, yine tuz ve karabiber serpelim ve balık filetolarını yerleştirelim. Limonun suyunu sıkıp üzerinde gezdirelim ve tekrar tuz, karabiberle tatlandıralım. Balığın üzerine domates sosunu dökelim. Kalan tereyağını ufak parçalar halinde kesip galeta unu ile karıştıralım ve en üste galeta ununu serpelim. Son olarak önceden ısıtılmış fırında balığımızı pişirelim ve servis yapalım. Afiyet olsun.

Yoğurtlu mantar salatası

500 gram mantar
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarmısak
1 adet haşlanmış havuç
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım limon
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Taze mantarları yıkadıktan sonra dörde bölün. Bir tavanın içerisine 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup tavanızı yüksek ateşe getirip, mantarları tavanın içine alın. Ara sıra karıştırırken, üç dakika sonra, kararmaması için üzerine limon sıkın. Mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bir kase içerisinde susuz yerinden yoğurdu, mayonezi ve dövülmüş sarmısağı katıp, tuz ekleyip karıştırın. Üzerine haşlanmış ve doğranmış küp küp havucu, közlenmiş biberi, kızarttığımız mantarı da katıp karıştırın. Son olarak toz kırmızı biber ve karabiber ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.