• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Galeta unlu Çin böreği

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Aralık 2011
6 adet yufka
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı Orkide margarin
2 adet soğan
Yarın kg. dana eti
1 küçük konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı yenibahar, kırmızı tozbiber, tuz
Üzerine: Galeta unu
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ

Galeta unlu Çin böreği için tavaya 2 çorba kaşığı margarini koyalım. Eridikten sonra, yemeklik doğradığımız soğanı tavaya ekleyelim ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından, tavla zarı iriliğinde doğradığımız dana etini de ilave edelim et, bıraktığı suyu çekene dek kavuralım. Küp küp doğradığımız havuç ve sivribiberi de tavaya ekleyelim. Birkaç dakika kavuralım. Suyunu süzdüğümüz bezelye konservesini ilave edelim. Yenibahar, kırmızı tozbiber ve tuzu ekleyelim. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. 4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayıralım. Sarıların üzerine çok az süt ekleyelim ve karıştıralım. Bir kenarda bekletelim. İlk yufkayı düz bir zemine serelim. Yumurtanın akını bir fırça yardımıyla her yerine sürelim. İkinci yufkayı üzerine yerleştirelim. Bıçakla 4 eşit parçaya bölelim. Her parçanın ortasına, hazırladığımız içten bir miktar koyalım. Kenarlarını içe doğru, dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayalım. Önce yumurta sarılarına batıralım. Sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt havlusunun üzerine çıkaralım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Muzlu ıslak kek

3 muz
175 gram Orkide margarin
3 yumurta
1,5 su bardağı un
175 gram toz şeker
2 çay bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
75 gram çekirdeksiz kuru üzüm
50 gram damla çikolata
Sosu için:
50 gram margarin
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı şerbet
1 çay bardağı krema

Muzları soyup 2 tanesini püre haline getirin. Yumuşatılmış margarini bir kaba alıp şeker, 3 yumurta ve un ekleyerek mikserle çırpın. Süt, muz püresi, damla çikolata ve kuru üzümleri ekleyip tekrar karıştırın. 8 küçük kalıbı yağlayıp hazırladığınız karışımı kalıplara paylaştırın. 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Sos için, margarini küçük bir tencereye alın. Şekeri ilave edip eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Ocaktan alıp krema ile şerbeti ekleyin. Pişen kekler soğuyunca servis tabakları ters çevirerek çıkartın. Üzerlerine sosu paylaştırın. Kalan muzu ince dilimleyip üzerini süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.