4 adet sazan filetoLimon suyu
Tuz
1 pırasa
1 kırmızı soğan
4 beyaz lahana yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tatlı toz biber ve karabiber
Orkide sıvı yağ
Patates püresi için:
2 adet patates
1 arpacık soğanı
1 diş sarmısak
Sebze suyu
Hindistancevizi, mercanköşk
2 yemek kaşığı çırpılmış krema
Lahanalı sazan için filetoları tuz ve limon suyu ile karıştıralım. Pırasaları yıkayıp saplarını küçük parçalar halinde doğrayalım. Kırmızı soğanı da soyup yemeklik olarak doğrayalım. Beyaz lahanalara soğuk uygulayarak rengini açalım ve kağıt havlu ile kurulayalım. Zeytinyağını kızdırıp pırasa ve kırmızı soğanı tavada sote edelim. Üstüne kırmızı toz biber, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. Diğer yandan beyaz lahanaları yayıp üzerlerine hazırladığımız soğanları koyalım. Sazan filetolarını lahanalarla saralım. Sıvı yağı tavada kızdıralım ve hazırladığımız ruloları her iki tarafı da kızaracak şekilde pişirelim. Patateslerin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayalım. Küçük bir tavada arpacık soğanı, sarmısak ve sebze suyu ile karıştırıp üzerine tuz, hindistancevizi ve mercanköşk ekleyelim. Pişene kadar kaynatalım. Daha sonra ateşten alıp blendırla karıştıralım. Ruloları dikkatlice krema içine yerleştirelim. Patates püresini tabağa yayıp üzerine lahanalı sazan rulolarını yerleştirelim. Arzuya göre süsledikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Pratik kazandibi
8 su bardağı süt
4 yemek kaşığı pirinç unu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı pudra şekeri
Pratik kazandibi için bir tepsiye pudra şekeri serpiştirerek, kısık ateşin üzerine oturtun ve karıştırarak erimesini sağlayın. Şekerin rengi kahverengiye dönünce tepsiyi ateşten alın. Süt ve toz şekeri bir tencereye aktarıp, orta ısılı ateşe koyun. Başka bir kasede pirinç unu ve nişasta 2 su bardağı su ilave ederek, iyice karıştırın ve kaynamaya başlayan şekerli süte azar azar ekleyin. Kısık ateşte, muhallebi kıvamını alana dek karıştırmaya devam edin. Vanilyayı da ekledikten sonra birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın ve henüz sıcakken mikser ile 5 dakika çırpın. Tepside karamelize olan şekerin üzerine muhallebiyı boşaltıp, buzdolabına koyun. İyice sertleşinceye kadar bekletip ertesi gün dilimleyin. Ters çevirerek rulo yaparak servis edin. Afiyet olsun.
