1 kg. parçalanmış tavuk6 adet taze soğan
2 adet haşlanmış mısır
3 adet acı kırmızı biber
Yarım su bardağı su
3 diş sarmısak
2 çorba kaşığı mısır tanesi
1 çay kaşığı kuru kekik
3 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı krema
Mısırlı tavuk yahni için öncelikle malzeme listesindeki limonlardan ikisini sıkalım, üçüncüsünü ise yıkayıp kuruladıktan sonra kabuğunu uzunlamasına alacalı soyalım ve elde ettiğimiz etli kısmını ince dilimler halinde keselim. Diğer yandan taze soğanların beyaz kısımlarını iki parmak uzunluğunda doğrayalım ve yağı bir tavada kızdıralım. Tavuğu ilave edip nar rengini alıncaya kadar sık sık çevirerek kızartalım. Tuz, karabiber, soğan, limon dilimleri, yarım limon suyu ve kabuklu haliyle hafifçe dövülmüş sarmısak dişlerini ilave edelim. Sık sık karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirelim. Sos koyulaşınca yarım su bardağı su ilave edip 20 dakika daha pişirelim. Mısırı bir parmak eninde yuvarlak dilimler halinde doğrayalım ve tereyağında çevirerek kızartalım. Krema, mısır dilimleri, kalan limon suyu, kekik, 2 çorba kaşığı tane mısır ve kıyılmış biberi tavuğa ilave edelim. 5 dakika daha pişirip servis yapalım. Afiyet olsun.
İrmikli yoğurt tatlısı
Kek için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı irmik
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı limon kabuğu
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
İrmikli yoğurt tatlısı için ilk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri kısık ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurta ve şekeri iyice kabarana kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı karışıma ekleyin. Bir başka kapta un, irmik, vanilya, karbonat ve kabartma tozunu karıştırın. Kuru karışıma yoğurtlu karışımı ekleyin. En son limon kabuğu rendesini de koyup, fırın tepsisine dökün. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Keki 10 dakika bekletip ılıdıktan sonra dilimleyip şerbetleyin. Birkaç saat bekleyip şerbetini çektikten sonra soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
