• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavuklu mantı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04 Ocak 2012
2 buçuk su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz
1 adet yumurta
2/3 su bardağı su
Çeyrek tavuk göğsü
1/4 bardak pirinç
Yarım tatlı kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı tavuk suyu
3 diş sarmısak
2 su bardağı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber

Fırında tavuklu mantı için unu geniş bir kaba eleyelim. İçinden 3 yemek kaşığını ayırdıktan sonra kalan una 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştıralım. Unun ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra; yumurtayı ekleyelim. 1/3 su bardağı suyu da azar azar ekledikten sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru ikiye ayırdıktan sonra minik bezeler yapalım ve üzerlerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirelim. Öte yandan pişmiş göğüs etini ince ince kıyalım. Pirinci yıkayıp yarım çay bardağı su ile pişirelim, içine tavuk, karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz katı karıştıralım. Bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayalım. Bezelerden birini unlayarak 1 milimetre kalınlığında açalım. Kenarları 2 santimetre olan karelere bölelim. Her kareye, tavuklu içten yarım tatlı kaşığı kadar koyalım. Karelerin köşelerini tepede birleştirerek tepsiye dizelim. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırladıktan sonra hamurları, önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Daha sonra fırından çıkarıp tavuk suyunu dökelim; kapağı kapatalım. Ocak üzerinde suyunu çekene kadar pişirelim. Sarmısağı soyup yıkayalım ve ezdikten sonra yoğurda ekleyelim. Yağın kalanını eritip kırmızı biberi katalım. Birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Son olarak mantıyı servis yapacağımız tabağa koyalım; sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Etimek tatlısı


1 paket tuzsuz etimek
Kreması için:
Yarım litre süt
1,5 kahve fincanı un
75 gr. margarin
5-6 kaşık şeker
1 talı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilin
Üzerine çam fıstığı veya fındık
Yarım paket çikolata sosu

Şerbeti için:
2,5 su bardağı şaker
2,5 su bardağı su
Çeyrek limon

Etimekleri kare ya da dikdörtgen bir borcama dizin. Hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine gezdirerek dökün ve her tarafının şerbeti çekmesini sağlayın. Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle örtün ve soğuyana kadar bekleyin. Bu arada kremayı hazırlayın. Kremayı etimeklerin üzerine istediğiniz kadar dökün. Üzerine 1 kat daha şerbetlenmiş etimek koyun.Dilerseniz tek kat da yapabilirsiniz. Daha sonra buzdolabında soğutun. Servis aşamasında üzerini çikolata sosu, fındık ya da çam fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.