• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Ciğer güveç

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05 Ocak 2012
750 g dana ciğeri
125 g tereyağı
2 adet arpacık soğanı
2 çay kaşığı sarmısak sos
6 taze soğan
125 g mantar
500 g domates
2 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber, kekik

Ciğer güveç için ilk olarak fıÜüırını 180 derecede ısıtalım. Büyükçe bir tavada, 4 çorba kaşığı tereyağını eritelim. Köpüklenmesi bitince tavaya arpacık soğanı, sarmısak sosu ve taze soğanı ekleyerek yaklaşık 5 dakika kavuralım. Daha sonra mantarları da katıp 4 dakika boyunca, hafifçe kızarana kadar pişirelim ve hazırladığımız bu mantarlı karışımı bir güvece alalım. Kalan yağı tavaya koyup orta ateşte eritelim. Bütün ciğerleri çevirerek her tarafları pembeleşinceye kadar kızartalım. Ardından onları da delikli ve düz bir kepçe ile güvece alalım. Domates, domates salçası, et suyu ve sirkeyi tavaya koyup ara sıra karıştırarak kaynatalım. Tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve maydanozu ekleyip karıştırarak 1 dakika daha pişirelim. Tavayı ateşten alıp karışımı güveçteki ciğerlerin üzerine dökelim. Hepsini güveçte iyice karıştıralım. Fırına sürerek yaklaşık 40 dakika ciğerler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Güveci fırından alın, defne yaprağını içinden aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Elmalı gül kurabiye

250 g yumuşak margarin
1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
İçine:
4 adet elma
1 kahve fincanı sarı üzüm
4 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Elmaların kabuklarını soyup rondodan geçirin ve bir kaba alın. Üzerine şeker ve üzüm ekleyip karıştırın. Karışımı, elmalar suyunu çekinceye kadar hafif ateşte pişirin. Ardından üzerine tarçın döküp soğumaya bırakın. Hamur için unu eleyerek kabartma tozu ile karıştırın. Margarini, yoğurt ve pudra şekeri ile karıştırın. Azar azar unu ekleyerek hamur yoğurun. Yaklaşık 10 dakika dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp elinizle inceltin. İki karşılıklı kenarını keserek, ortalarına hazırladığınız iç malzemeden koyarak dört kenarını da ortaya doğru gül şeklinde kapatın. Hamurun tamamını bu şekilde hazırladıktan sonra kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişriin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.