• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Ispanaklı rosto

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08 Ocak 2012
500 gram dana nuar
250 gram ince doğranmış ıspanak
1 adet havuç
2 kaşık yoğurt
3 kaşık un
Bir tutam fesleğen
Birkaç dal maydanoz
Orkide sıvı yağ

Beyaz soslu ıspanaklı rosto için dıÜüana nuarı temizleyerek yatay olarak ortadan delelim ve deldiğimiz yerden, temizlenmiş havucu geçirelim. Pişirmek için; tencereye etin üzerini kapatacak kadar su ekledikten sonra eti koyalım ve pişmeye bırakalım. Diğer tarafta sos için bir tencereye yağı koyalım. Yağ kızınca unu ilave edelim. Un sararınca biraz soğuk su katalım. İçine yoğurdu da ekledikten sonra karıştırarak yedirelim. Sonra içine, ince ince doğradığımız ıspanakları atalım ve bir iki taşım kaynatalım. Bu arada pişmiş olan nuarın üzerindeki yağ ve sinirleri alalım. Dikey olarak yarım santim kalınlığında büyük dilimler halinde keselim ve tepsiye dizelim. Sosun üzerine fesleğeni atarak karıştıralım. Sonra tepsiye dizdiğimiz etlerin üzeri kapanacak şekilde, hazırlamış olduğumuz sosu dökelim. Ardından tepsiyi fırından alıp ocağın üzerinde 10 dakika kaynatalım. Daha sonra orta ateşli fırına alarak, dinlendirerek rostoların üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Son olarak kızarmış rostoları fırından alıp maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Tavada kabaklı börek


1 adet yufka
1 adet yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
1 yemek kaşığı yoğurt
İçine:
1 adet orta boy kabak
İsteğe göre kaşar peyniri
Dereotu ve maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Tavada kabaklı börek için bir teflon tavayı yağlayın. Dörde böldüğünüz yufkanın, sağlam taraflarını tavanın dibine yayın. Yumurta, süt, yağ ve yoğurdu karıştırın ve bu karışından yufkanın üzerine 2 kaşık döküp yayın. Kabaklı iç için; kabakları ince ince doğrayın. Üzerine rendelenmiş peynir, maydanoz, dereotu, biraz karabiber ve tuz atıp karıştırın. Yufkaların yarısını yaydıktan sonra üzerine hazırladığınız kabaklı içi dağıtarak serpiştirin. Kalan yufkaları da aralarına yağlı karışımdan dökerek, kabaklı için üzerine döşeyin. Alttaki yufkanın sarkan uçlarını da üste çevirin. Kalan yağlı sütü üzerine dökün. Uygun bir kapakla tavayı kapatarak kısık ateş üzerine oturtun. Arada yufkanın altını kontrol ederek pişmesini sağlayın. Böreğin altı kızarınca, kapakla birlikte ters çevirerek tavaya aktarın. Üstü kapalı olarak diğer yüzünü de kızartın.Dilimledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.