• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Maraş köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Ocak 2012
500 gram kıyma
1 adet yumurta
2 çay kaşığı kimyon
3 adet patlıcan
2 adet domates
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
Tuz
Kızartmak için Orkide sıvı yağ

Maraş köftesi için öncelikle kıymayı, yumurtayı, kimyonu ve tuzu, büyük bir kaseye alarak iyice yoğuralım. Daha sonra yoğurduğumuz karışımdan yuvarlak köfteler hazırlayalım. Diğer yandan patlıcanları alacalı olarak soyup, dilimledikten sonra tuzlayarak yaklaşık yarım saat bekletelim. Öte yandan patatesleri de soyup, yuvarlak şekilde doğrayalım ve suya koyalım. Domatesleri halka halka doğrayalım. Sivri biberleri 3-4 parçaya ayıralım. Önce patatesleri kızartalım. Patlıcanları yıkayalım ve tavada pembeleşinceye kadar kızartalım. Köfteleri de kızarttıktan sonra tepsinin en altında köfteleri dizelim. Köftelerin üzerine kızarttığımız patatesleri, onların üzerine de patlıcanları dizelim. Patlıcanların üzerine dilimlenmiş domatesleri ve en üste de sivri biberleri koyalım. Tüm malzemeyi bu şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra bir su bardağı suyla salçayı eritip köftelerin üzerine ilave edelim. 200 derecedeye ayarlı fırında, domatesler ve biberler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim ve Maraş köftesini sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Haşhaşlı dolama


Malzemesi
Hamur için:
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı ılık su
2 çorba kaşığı dövülmüş haşhaş
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Tuz
İç harcı için:
2 patates
1 su bardağı haşlanmış mercimek
50 g beyaz peynir
Tuz, karabiber

Haşhaşlı dolama için ilk olarak patatesleri yıkayıp tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyup çatalla iyice ezin. Diğer yandan peyniri ufalayın. Bir kapta patates, peynir, mercimek, tuz ve karabiberi harmanlayın. Unu bir hamur yoğurma kabına alın. Üzerine yoğurt, yumurta, su ve tuz ekleyip yoğurun. Kıvama gelmiş hamurdan 6 adet beze hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bezeleri oklava ile yufka şeklinde açın. Üzerine hazırladığınız iç malzemeden yayın. Yufkaları rulo şeklinde sarın ve tepsiye dizin. Bir kapta haşhaşı sıvı yağla karıştırın. Hazırladığınız haşhaşlı karışımı böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.