250 gram kuzu eti 250 gram taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
500 gram bakla
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı nohut
1 tatlı kaşığı aspir
2 adet yumurta
125 gram margarin
Tuz
Su
Yoğurtlu bakla için öncelikle eti bir tencereye koyup, başka hiçbir şey katmadan tavlayalım. Rengi iyice değiştikten sonra tuzu, nohutu ve 2 litre su ilave ederek kaynamaya bırakalım. Baklaları yıkayıp temizledikten sonra yaklaşık 2 santimetre uzunluğunda doğrayalım. Doğradığımız baklayı, suyu kaynamakta olan ayrı bir tencerede hafif haşlayalım. Bakla haşlandıktan sonra içine, baklaların boyutunda doğramış olduğumuz taze sarımsakları da ilave edelim ve pişirmeye devam edelim. Bakla iyice yumuşadıktan sonra, sarımsaklarla birlikte tencereden alıp süzgeçten geçirelim ve pişmiş olan ete ilave edelim. Tencereyi bir taşım kaynatalım. Öte yandan ayrı bir tencerede yoğurt, un ve yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra pişirelim. Bu malzeme kaynamaya yakın, diğer malzemeleri de yoğurdun içine boşaltıp iyice karıştırarak yemeği tamamlayalım. Süslemek için bir tavada margarini eriterek üzerine aspiri ekleyelim. Hazırladığımız bu sos ile yemeği servis edelim. Afiyet olsun.
Truff
250 gram kek
200 gram sıvı krema
100 gram bitter çikolata
100 gram sütlü çikolata
Dövülmüş Antep fıstığı
Truff için ilk olarak 200 gram (1 paket) kremayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra ocak kapatın ve içine ufak parçalar halinde kırılmış bitter çikolataları ilave edin. Çikolatayı, kremayı karıştırarak, kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Daha sonra bu karışıma keki ufalayarak ilave edin ve iyice harmanlayın. Arzuya göre içine hindistan cevizi, dövülmüş fındık/ceviz, file badem de ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı, buzdolabında yaklaşık iki saat beklettikten sonra yağlı kağıt üzerine yuvarlak yahut arzu ettiğiniz bir şekli vererek dizin. Şekil verdikten sonra da iki saat boyunca buzdolabında bekletin. Sütlü çikolata ya da isteğe göre bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Buzdolabında bekleyerek donmuş olan truffların üzerini bu çikolata ile kaplayın. Soğumadan önce antepfıstığı ile ya da istediğiniz herhangi bir başka malzeme ile süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
