• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 28 Ocak 2012
500 gram baldo pirinç
800 gram temizlenmiş hamsi
100 gram tereyağı
1 fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
1 adet soğan
1 adet domates
3 su bardağı et suyu
1 dal maydanoz
1 dal dereotu
1 dal taze nane
Tuz, karabiber, yenibahar

Hamsili pilav için pirinci ılık ve tuzlu suda yarım saat dakika bekletelim. Daha sonra birkaç kez yıkayıp süzelim. Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayalım. Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzelim. Tereyağını tencerede eritip doğradığımız soğanları yağda pembeleştirelim. Fıstığı da tencereye ekleyip kızarıncaya kadar kavuralım. Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edelim. Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştıralım. Birkaç dakika kaynadıktan sonra ateşten alalım. Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp, hazırladığımız pilava ilave edelim. Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayıp demlenmeye bırakalım. Öte yandan temizlenip kılçıkları alınmış hamsilerin yarısını yağlanmış bir tepsiye dizelim. Üzerine, hazırladığımız iç pilavı yayalım ve kalan hamsileri dizelim. Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirelim. Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızarttıktan sonra hamsili pilavı sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Dondurmalı irmik helvası


2 buçuk bardak su
Yarım ufak çay bardağı Orkide sıvı yağ
Yarım bardak toz şeker
1 bardak irmik
Kaymaklı dondurma

Dondurmalı irmik helvası için bir tencereye 2 buçuk bardak su, yarım ufak çay bardağı sıvı yağ ve yarım bardak toz şekeri koyun. Hepsini birden kaynatın. Diğer yandan derin bir tencere alın ve içine 1 bardak irmiği susuz ve yağsız olarak, hiçbir şey eklemeden koyun. Rengi dönüp, kokusu çıkana kadar tahta bir kaşık yardımıyla kavurun. İrmiği kavurduğunuz tencereye, hazırladığınız şerbeti dökün. Sonra tencereyi tekrar ocağın üzerine alıp, kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak suyunu çektirin. Suyunu çekince ocağın altını kapatın ve üzerine kurulama bezi veya kağıt havlu kapatarak 5 dakika dinlendirin. Kalıp olarak kullanacağımız bir kaseyi sudan geçirip, içini helva ile ortası oyuk olacak şekilde doldurun ve hazır aldığınız tercihen kaymaklı dondurmayı boşluğa koyun. Üzerini yine ince bir tabaka helva ile kaplayıp, servis tabağına ters çevirin ve bu şekilde servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.