• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 29 Ocak 2012
1.5 kg tavuk göğsü
5 adet yeşil sivri biber
1 su bardağı süt
3 adet domates
250 gr kutu mantar
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı kekik

Sütlü tavuk için tavuğun göğüs etini kuşbaşı doğrayalım. Çukurca bir kaba koyup üzerine tuz, karabiber serpelim. Üzerine süt de döktükten sonra iyice karıştıralım ve kabın kapağını kapatıp, buzdolabında 1 gün boyunca bekletelim. Süte yatırdığımız etleri karıştırıp tekrar dolaba koyalım ve bir gün daha bekletelim. Bu işlemin sonunda sütün büyük kısmı etler tarafından emilmiş olacağından yemeğin lezzeti de artacaktır. Ardından etleri, dikdörtgen şeklindeki 4-5 santim derinliğindeki bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine sıvı yağı ve etin emmediği süt fazlasını dökelim. Kabuklarını soyup, küçük küçük doğradığımız domates, yeşil biber ve ince ince kıydığımız sarımsak ile mantarı, suyu ile birlikte etlerin üstüne serpiştirelim. Konserve mantar yerine taze mantar kullanacaksanız mantarları az suda haşlayıp doğradıktan sonra, haşlama suyuyla beraber tavuk etlerinin üstüne serpebilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra biraz da kekik ilave ederek orta harlı fırında pişirelim. Pişirdikten sonra havuç ve bezelye ile süsleyerek pilav eşliğinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Kabaklı börek


3 adet kabak
5 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1 adet patates
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
50 g Orkide margarin
3 adet yufka
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı beyaz peynir
Üzerine:
Susam ve çörekotu

Kabaklı böreğin iç malzemesi için, kabakların kabuğunu kazıyın, ardından rendeleyin. Soğanı doğrayıp 2-3 çorba kaşığı sıvı yağda pembeleştirin. Daha sonra kabağı, soğana ilave edip ara sıra karıştırarak 3-4 dakika kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. İyice soğuduktan sonra 1 adet yumurtayı ve 2 çorba kaşığı ufalanmış peyniri ekleyin. Maydanozu da ince doğrayıp ilave edin. Kalan sıvı yağı eritilmiş margarinle karıştırıp içine çırpılmış yumurtayı ve 1 su bardağı sütü ekleyip tekrar çırpın. İlk yufkayı düz bir zemine serip üzerine sütlü karışımdan sürün. Kabaklı harcı yufkanın yarısına yayın ve gevşek bir rulo halinde sarın. Kendi etrafında döndürerek yuvarlayın. Daha sonra börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan sütlü karışımı böreklerin üzerine dökün. Susam ve çörekotunu serperek, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.