• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Kabak dolması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09 Şubat 2012
4 adet 150 gramlık kabak
75 gr soğan
1-2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı değişik baharat
225 gr doğranmış domates
275 gr pirinç
50 gr jambon
75 gr çedar peyniri
50 gr ufalanmış kuru ekmek
Çeşitli otlar

Kabak dolması için ilk olarak her kabağı uzunlamasına ikiye bölelim. Kabakların ortasındaki etli kısmı çıkartalım. Çıkardığımız kısımları ince ince kıyalım. Soğan ve sarımsağı da soyduktan sonra çok ince şekilde doğrayalım. Teflon bir tavada zeytinyağını hafifçe kızdıralım. Doğranmış kabak içini, soğanı, sarımsağı ve arzu ettiğiniz baharatları birlikte sote edelim. Tavayı yaklaşık 5 dakika ateşte tutalım. Diğer yandan pirinci yıkayıp haşlayalım. Daha sonra iyice süzüp, domatesle birlikte tavaya alın ve 10 dakika kadar pişirelim. Önceden ortasını boşalttığımız kabakların içine ilk olarak jambonu serelim. Üzerine, hazırlamış olduğumuz pirinçli karışımdan koyalım. Çedar peyniri ve ufaladığımız kuru ekmekleri serpiştirdikten sonra yüksek ısıdaki fırına atıp 25 dakika, peynir eriyip ekmekler kızarıncaya kadar kızartalım. Dilediğimiz çeşitli otlarla süsleyip, servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli tatlı

1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Alabildiği kadar un
200 gram tereyağı
200 gram ceviz içi
100 gram nişasta
1 fiske tuz
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Yarım adet limonun suyu

Cevizli tatlı için ilk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Üç bardak şeker ile 3 bardak suyu kaynatın, hafif koyulaşınca limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Öte yandan bir kaba yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve bir tutam tuzu ekleyip elinizle çırpın. İçine yavaş yavaş unu ekleyerek bir hamur hazırlayın. Hazırlanan hamur kulak memesinden biraz daha sert olmalı. Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde 10 parçaya ayırın. Bezelerin üzerini örterek 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurun üzerine nişasta serperek oklava ile ince ince açın. Açılan yufkanın bir kenarını 10 santim genişliğinde üstüne kapatın. Bu kısma 6-7 santim arayla kıyılmış ceviz koyun. Karşı kenarı da pile yapın. Ceviz konan kısmı üzerine kapatın. Ceviz konan kısımlar ortada kalacak şekilde büzün. Büzülen kısımlardan keserek fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını kaşıkla gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şurubu dökün ve tatlılar şerbeti çektikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.