• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Sebzeli makarna omleti

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10 Şubat 2012
8 adet yumurta
250 gram mantar
200 gram havuç
200 gram bezelye
150 gram soya filizi
300 gram çubuk makarna
4 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
2 yemek kaşığı köri
4 yemek kaşığı krem şanti
1 bardak süt
1 demet maydanoz
1 demet taze soğan
1 adet kırmızı dolmalık biber
Tuz

Besin değeri yüksek bir yemek olan sebzeli makarna omleti için maydanoz ve taze soğanı ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyalım. Dolmalık biberi ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarıp küp şeklinde doğrayalım. Mantarları temizleyelim, büyük olanları dörde bölelim. Havuçları soyup ince ince dilimleyelim. Bezelyeleri tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzelim. Makarnaları kaynar suda 8 dakika haşlayıp hemen soğuk suya tutalım ve 1 yemek kaşığı yağ ile tencerede birkaç dakika kızartıp süt ile kaynatalım. Bezelyeleri, mantarları ve soya filizlerini ilave edip 5-6 dakika pişirelim. Krem şanti ve yumurtaları tuz ve köri ile iyice çırparak karıştıralım. 20 santim çapında teflon tavaya, yumurtalı karışımın dörtte birini dökelim, yarısına makarnanın dörte birini koyup 2 dakika pişirelim. Omleti dikkatlice çevirip 2 dakika daha pişirelim. Bu şekilde toplam 4 omlet pişirdikten sonra omletleri sebzeler, maydanoz ve taze soğan ile süsleyerek sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kekikli minik ekmekler


200 g hazır ekmek hamuru
2 çay bardağı un
25 g tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 yumurta akı

Ekmek hamurunu un serpilmiş bir zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, bir tutam toz şeker ve tuz ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın hale getirip bıçakla 1 santim kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpip diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları aralıklı olarak dizin ve 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Domates, zeytin ve turşuyla süsleyerek ılık veya soğuk servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.