4 dilbalığı filetosu 3 çorba kaşığı limon suyu
2 kereviz
1 domates
1 büyük demet dereotu
1 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sos için:
150 ml et suyu
50 ml üzüm sirkesi
2 tatlı kaşığı
Nane
Soslu dilbalığı için ilk olarak balıkları yıkayıp temizledikten sonra tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandıralım. Kerevizi yıkayıp kabuklarını soyalım ve uzun, kalın şeritler halinde doğrayalım. Domatesleri kaynar sudan geçirdikten sonra soğuk suyla durulayıp kabuklarını soyalım. Çekirdeklerini temizleyip etli kısımlarını doğrayalım. Dereotunu yıkayalım. Bir tutamını ayırıp geri kalan kısmını doğrayalım. Sos için et suyunu sirke ve nane ile bir tencerede karıştırıp 10 dakika kapağını kapatmadan pişirelim. Kerevizi margarinde kızartalım. İçine bir miktar su ilave edip kerevizi 10 dakika daha pişirelim. İçine doğranmış domatesleri ilave edelim. Tuz, karabiber ve dereotunun yarısını ilave edip tatlandıralım. Pişen kerevizi sıcak olarak muhafaza edelim. Bir tavada yağı kızdıralım. Balık filetolarını 5-6 dakika kızartalım. Sosu tuz ve karabiberle tatlandıralım. İçine dereotunun kalan kısmını ilave edip karıştıralım. Balığı rulo yapıp sebze ve sosla birlikte servis edelim. Afiyet olsun.
Kuruyemişli bisküvi pastası
2 paket pötibör bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı süt
100 gram Orkide margarin
1 çay bardağı ceviz
6 adet incir
6 adet kayısı
150 gram bitter çikolata
Kuruyemişli bisküvi pastası için bir paket bisküvinin içinden 18 adet ayırın. Kalan bisküvileri ise geniş bir kaba alıp kırın. Üzerine kuru kayısıları ve incirleri doğrayıp iri parçalanmış ceviz parçalarını dökün. Kakaoyu, toz şekeri, eritilmiş margarini ve sütü ilave edip karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra tezgahın üzerine alın. Önceden ayırdığınız bisküvileri servis tabağına enine ve yan yana dizin. Daha sonra, hazırlamış olduğunuz pasta harcını bisküvilerin üzerine döküp boyunu bisküvi boyu seviyesine kadar çıkartın. Sonra harcın iki yanına karşılıklı bisküvileri koyun ve üst kısımlarını birleştirerek üçgeni oluşturun. Benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı, bisküvilerin üzerine fırçayla sürün. Bir gece buzdolabında beklettikten sonra dilim dilim keserek servis yapın. Afiyet olsun.
