• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Lazanya dolama

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13 Şubat 2012
8 adet lazanya
2 çorba kaşığı margarin
18 adet mantar
3 adet sivri biber
1 adet kabak
2 adet domates
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sos için:
4 adet domates
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça, tuz, karabiber

Lazanya dolama için lazanyaları tuzlu suda iyicehaşlayalım. Haşlarken tencereye yağı alalım ve küp küp doğranmış mantarları da ekleyip, suyunu çekene kadar soteleyelim. Suyunu çekince küçük doğranmış sivri biberlerimizi ilave edelim. Rendelenmiş ve suyu sıkılmış kabakları ekleyelim. Rendelediğimiz domatesi de katıp, soteleyelim. Ocaktan alınca ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu ekleyip soğutalım. Rendelenmiş kaşarın yarısını katıp, karıştıralım. Hazırlanan lazanyaların içine bu malzemeleri koyup, rulo yapalım. Sos için, domatesi rendeleyelim. Fesleğen, tuz, karabiber, zeytinyağı ve salçayı bir tencerede domatesler suyunu çekene kadar kavuralım. Bu sosu fırın tepsisine yayalım. Üzerine lazanyaları dizelim. Sostan kaşıkla alıp lazanya rulolarının üzerine dökelim. Kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpelim. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kaşarlı sucuklu çörek

250 gram Orkide margarin
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke
Tuz
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
İçin için:
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
150 gram sucuk
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı
Susam

Kaşarlı sucuklu çörek için öncelikle margarini eritin. Derin bir kabın içinde erimiş margarini, 1 çay bardağı zeytinyağını, 1 su bardağı yoğurdu, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 kahve fincanı maden suyunu, 1 paket kabartma tozunu, tuzu ve 1 adet yumurtayı karıştırın. Hazırladığınız bu karışıma unu eleyerek ilave edin ve hepsini birlikte yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız bu hamuru 1 gün süreyle buzdolabında bekletin. Ertesi gün hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Daha sonra merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup kapatın. Yuvarlak şekil verip, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam dökün. Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.