• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Macar gulaşı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12 Şubat 2012
500 gram dana kuşbaşı
3 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı un
3 adet doğranmış domates
2 defne yaprağı
2 kırmızı dolmalık biber
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Macar gulaşı için eti karabiberle tatlandıralım. Soğan ve sarımsağı soyalım. Soğanları 8'e bölüp sarımsağı ince ince dilimleyelim. Büyük bir tencereye sıvı yağı alalım; soğan ve sarımsağı kavuralım. Kavurduktan sonra tencereden alalım. Aynı tencerede eti de kavuralım ve daha sonra saldığı suyu bir kaseye aktaralım. Ardından soğan ve sarımsağı da tekrar etin yanına alıp üzerlerine pulbiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim. Sonra sirkeyi de ilave edelim. Tenceredeki karışımı tuz ile tatlandırdıktan sonra etin saldığı suyu ekleyelim. 3 adet doğranmış domates ile yarım litre su ilave edelim. Son olarak defne yaprağını da koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar kısık ateşte pişirelim. Diğer yandan biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini ayıkladıktan sonra yıkayalım ve 2 santim büyüklüğünde küpler halinde doğrayalım. 45 dakika sonra biberleri de ilave edelim. Gulaşı tuz ve karabiberle tatlandıralım. Unu sütle karıştırdıktan sonra gulaşa ekleyelim. Maydanozu gulaşın üzerine serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun.

Yoğurtlu mantar salatası


500 gram taze mantar
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
1 adet haşlanmış havuç
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı Orkide sıvı yağ
Yarım limon
1 adet közlenmiş kırmızı biber
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Yoğurtlu mantar salatası için ilk olarak taze mantarları yıkayın ve temizledikten sonra dörde bölün. Bir tavanın içerisine 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip tavanızı yüksek ateşe koyun. Mantarları tavanın içine alın. Ara sıra karıştırarak soteleyin ve üç dakika sonra mantarların üzerine kararmamaları için limon sıkın. Mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bir kase içerisinde susuz yerinden yoğurdu, mayonezi ve dövülmüş sarımsağı katıp, tuz ilave ederek karıştırın. Üzerine haşlanmış ve doğranmış küp küp havucu, közlenmiş biberi, kızarttığınız mantarı da katıp karıştırın. Son olarak toz kırmızı biber ve karabiber ilave edip servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.