• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fıstıklı beyti

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17 Şubat 2012
300 gram kuzu eti
500 gram kuyruk yağı
Yeşil fıstık
Tuz
İsteğe göre kırmızı biber
İçi için:
Yeşil biber
Domates
Soğan
Sarımsak
Kaşar peyniri
Maydanoz
Lavaş için:
3 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
Su
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam

Fıstıklı beyti için ilk olarak lavaşı hazırlayalım. Lavaş için unun ortasına mayayı koyalım. Ilık su döküp ortasından başlayarak karıştırmaya başlayalım ve iyice yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Her parçayı ince ince açalım ve lavaş haline getirelim. Diğer yandan kuzu etini ve kuyruk yağını satırla kıyıp karıştıralım. Karıştırma kabında tuzunu ve fıstığını atıp karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız etleri şişlere geçirelim ve ızgarada pişirelim. Biberi, domatesi, soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyalım. Hepsini karıştıralım. Açtığımız lavaşlara şişlerden çıkardığımız etleri yerleştirelim. Hazırladığımız karışımı da içine koyalım. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serptikten dürüm şeklinde saralım. Dürümleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörekotu ve susamı da üstüne serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Beyti piştikten sonra biraz dinlenmeye bırakalım ve eşit şekilde kestikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Çaylı kek

1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Orkide zeytinyağı
1 su bardağı çay
3 su bardağı un
1,5 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Çikolata sosu için:
1'er su bardağı süt ve su
2'şer çorba kaşığı mısır nişastası
Toz şeker ve kakao

Çaylı kek için derin bir kabın içinde yumurtaları ve toz şekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin. Başka bir kabın içine un ve kabartma tozunu eleyin. Vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Bu karışımı yumurtalı harcın içine ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış kek kalıbının içine yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Diğer tarafta bir tencereye süt, su, mısır nişastası, toz şeker ve kakao koyup karıştırın. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kek piştikten sonra 5 dakika soğumasını bekleyin. Kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın. Üzerine çikolata sosu gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.